Afbeelding
Foto:

Château de L' Horte, Corbières, Frankrijk

Zoals u misschien wel weet verkopen wij al jaren wijnen met een mooie afbeelding van de Ouddorpse vuurtoren het Westhoofd op het etiket. Deze wijnen verkopen erg goed en worden gewaardeerd door zowel onze vaste klanten als de toeristen. Het is een leuke wijn om cadeau te geven. Het houten kistje om de wijn maakt het helemaal af. U kunt kiezen uit kistjes met één, twee of drie flessen. Deze wijnen worden gemaakt bij Château de L'Horte in de Corbières, Frankrijk.

Al jaren heb ik de wens om Château de L'Horte te bezoeken. Afgelopen zomer is dat eindelijk gelukt. Wij waren met ons gezin op vakantie in Zuid-Frankrijk, ongeveer een uurtje verwijderd van dit Château. Op een woensdagmiddag zijn we ernaartoe gegaan en we werden hartelijk ontvangen door mede-eigenaar Paul den Toom. Hij is jaren eigenaar geweest van Den Toom Supermarkten en is al geruime tijd mede-eigenaar van Château de L'Horte. We hebben de wijnkelder bezocht, gekeken in de productieruimte en uiteraard hebben we een bezoek gebracht aan de wijngaarden. Château de L'Horte maakt zowel biologische als reguliere wijnen. De belangrijkste druiven die verbouwd worden zijn: Merlot, Syrah, Mourvèdre en Carignan.

Paul den Toom is ook eigenaar van een aantal wijnvilla's. Deze vakantiehuizen (met uitzicht op de wijngaarden) zijn voorzien van ruime kamers, een zwembad en een jacuzzi. Het is zeker een aanrader om daar een keer op vakantie te gaan. Met mooie stadjes als Carcassonne in de buurt hoeft u zich niet te vervelen. Kijk voor meer informatie op: www.wijnvillas.nl

N.a.v. ons bezoek hebben we weer een aantal nieuwe wijnen toegevoegd aan ons assortiment, dat u kan vinden in de Jumbo Supermarkt.

Coen Sperling, Vinoloog