Harry Volders
Harry Volders Foto:

Herinneringen ophalen in de emaillewinkel

In het kort uitgelegd is emaille een beschermlaag van gesmolten glas. Deze dient om te beschermen, maar wordt ook gezien als versiering. Emaille is enorm populair, vooral bij oudere mensen. Ook bij Harry. "Mijn vrouw had een enorme collecte emaille, dus door haar ben ik eigenlijk aangestoken", vertelt hij. "In november ben ik een eigen verzameling gestart. Ik ging wat rondzoeken op het internet en heb een hoop dingen ingekocht." In april besloot Harry er echt een winkeltje van te maken. "Er zijn spullen die ik niet verkoop, die houd ik echt voor mezelf. Die zijn zó zeldzaam, die wil ik echt niet weg doen. Maar de rest is allemaal te vinden in mijn winkel."

Alle kleuren

"Ik heb echt van alles", laat Harry weten. "Ik verkoop broodtrommels, koffiepotjes, petroleumstellen, noem het maar op. Eigenlijk alles voor in de keuken. En zelfs wat dingen voor in de tuin." En alles wat hij verkoopt heeft hij ook nog eens in alle kleuren. "Noem het op, of het staat hier. Ik verzamel alles via internet", vertelt hij. "Maar ik verkoop niet op bestelling. Dat is niet te doen. Dan moet ik een lijstje gaan maken van specifieke spullen in een bepaalde kleur. Dan ben je echt uren aan het zoeken. Maar het is ook bijna niet nodig. De hele winkel staat vol."

Koffiemolens

Met zoveel pareltjes bij elkaar is het lastig om een favoriet uit te kiezen. "Ik heb hier een hele wand vol met snijbonenmolens en oude koffiemolens, die zijn wel favoriet. En verder vind ik al het emaille mooi", zegt Harry. "Ik heb niet zo zeer een favoriet product. Als ik het niet leuk zou vinden zou ik het ook niet kopen of verkopen. Zo simpel is het. Emaille is gewoon een topproduct. Het roest niet, het gaat super lang mee. Tegenwoordig wordt er een hoop nagemaakt, maar dat heeft niet dat oude gevoel. Het is toch anders."

Kijkje nemen

Ben je wel benieuwd naar het aanbod van Harry? Neem dan gerust eens een kijkje in zijn winkel. "Er zijn heel veel mensen die gewoon even langskomen in de winkel om te kijken naar de spullen. Even herinneringen ophalen", zegt hij. "Emaille is echt een product van vroeger en voor de oudere generatie is het hartstikke leuk om zoveel spullen bij elkaar te zien staan."
De emaillewinkel is elk woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag geopend en ook op de zaterdagochtend kun je er terecht. Voor de exacte openingstijden en meer informatie kun je op de website www.volderstuinidee.nl terecht. De winkel is te vinden aan de Van der Waalsweg 12 in Middelharnis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding