Afbeelding
Foto:

Ook het interieur is te koop in koffiezaak LLEV

Het idee om het interieur te koop aan te bieden komt van een nieuwe trend genaamd 'Blurring'. "Dat houdt in dat de scheidslijnen tussen de traditionele kanalen vervagen. Koffie bij de kapper en retail bij de horeca, zo breidt je de diensten uit", vertelt LLEV-eigenaar Mike Vos. "Het is niet zo dat ze met stoel en al het pand verlaten, maar we hebben extra servies staan dat verkocht kan worden en we hebben kasten met lifestyleproducten die ze kunnen nemen. De meubels kunnen we voor hen bestellen als ze dat graag zouden willen. Anders gaan ze naar huis met een tweedehandsstoel. Dat is niet de bedoeling."

Lifestyle

Behalve het interieur zijn er in de winkel zelf al heel wat kleine dingen te koop. "We verkopen de koffie- en karamelsaus die we gebruiken bij de drankjes, we hebben een enorme wijnkast staan met een prachtig aanbod en de borden en glazen waarin en waarop we alles serveren is te koop", vertelt Mike. "Daarnaast verkopen we ook lifestyle dingen, dat doe ik samen met mijn vrouw Sybilla. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, geurstokjes, handcrème, een broodplank en zelfs de theemaker die we in de winkel gebruiken. Van de klanten horen we alleen maar positieve berichten erover!"

Gat vullen

De formule van LLEV blijkt succesvol. "Er zijn aardig wat mensen die hier even lekker een kopje koffie komen drinken", zegt Mike. "Ik miste dat zelf heel erg hier. Gewoon koffie kunnen drinken zonder dat je je verplicht voelt om een maaltijd te bestellen. Ik geloof dat wij dat gat wel opvullen, ja. Er komen mensen even lekker een kop koffie drinken, natuurlijk wordt er ook soms een lunch besteld, maar we hebben ook iets kleins voor bij de koffie of thee. En er komen hier vaak zat mensen die even niet thuis willen werken."

Zelf ervaren

LLEV werd geopend op zaterdag 1 december 2018. Het was een echte uitdaging voor eigenaar Mike. "Ik was bijna twintig jaar manager. Ik ben verantwoordelijk geweest voor een aantal succesvolle formules bij La Place", vertelt hij. "Toen dat failliet ging, werd ik adviseurs voor ondernemers, maar ik wilde het graag zelf ervaren. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, ben in gesprek gegaan met de gemeente en heb het gewoon gedaan. Ik vind het fantastisch."
De koffiebar met wijn en lunch is elke dag ongeveer een uur langer open dan de winkels. "Zo kunnen mensen na het winkelen bij ons nog even nagenieten van de dag."

Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.bijllev.nl.

Afbeelding
Afbeelding