Afbeelding
Foto: Sam Fish

Kom dieren kijken bij Faunapark Flakkee

Is het prachtig weer, maar wil je eigenlijk niet super actief zijn? Dan is Faunapark Flakkee een gulden middenweg. Leuke dieren om te zien, maar niet bovenmatig inspannend. Ook als het minder zomers weer is, is het park erg leuk trouwens.

Je zou het niet zeggen als je aan komt rijden, maar Nieuwe-Tonge beschikt over een heus dierenpark. Sinds juli 2018 heeft het Faunapark Flakkee namelijk officieel de status 'dierentuin' aan mogen nemen. Dat komt doordat ze meer dan negen wilde diersoorten op het terrein hebben. Sterker nog, hij zijn er maar liefst 74!

Petra Blokker is sinds 2007 werkzaam bij het Faunapark en heeft het in 2014 volledig overgenomen. "Ik stond bijna dagelijks in de file voor mijn werk en op een gegeven moment ben ik gaan bedenken wat ik eigenlijk wilde doen in het leven", vertelt ze. "Ik dacht terug aan vroeger, toen droomde ik ervan een kinderboerderij te hebben of een pannenkoekenhuis. Het is het niet helemaal, maar volgens mij is dit zelfs nog leuker."

Dieren

Het park heeft enorm veel dieren rondlopen en het is dan ook bijna onmogelijk om een favoriet te kiezen. "Ik vind de wasbeerhonden erg leuk, maar de neusberen zijn ook super grappig om te zien en de kangoeroes zijn ook fantastisch", zegt Petra. "Ik kan eigenlijk niet kiezen. De stokstaartjes hier bij de ingang doen het bij het publiek altijd erg goed, net als de ara's bij het terras. Die praten terug en zeggen gedag. En de alpaca's hebben een hoge aaibaarheidsfactor bij veel mensen." Naast de stokstaartjes doen ook alle jonge dieren in het park het erg goed bij de gasten.

Meer te doen

De dieren van Faunapark Flakkee zijn natuurlijk super, maar er is nog meer te doen. Zo is er voor de kinderen een speeltuin en kunnen de ouders lekker op het terras zitten met iets te drinken of wat lekkers. En er is een 18-holes midgetgolfbaan. "Er zijn genoeg mensen die een middagje komen golfen en wat drinken", laat Petra weten. "Lang niet iedereen komt voor de dieren, maar ze zeggen wel altijd terug te komen om eens een rondje door het park te doen."

Open

Het Faunapark is van april tot en met oktober open van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tevens is het te boeken voor feestjes na sluitingstijd.

Tekst en fotografie: Sam Fish