Afbeelding
Foto:

Mini-cruise op het Volkerak

Het is inmiddels wel duidelijk dat er óp Goeree-Overflakkee genoeg te doen is deze zomer. Maar wist je ook dat je rónd het eiland vertier kunt vinden? Ga bijvoorbeeld eens mee met het pontje, het wordt namelijk gezien als de mini-cruise op het Volkerak.

Op het eiland kun je opstappen bij Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat om 11.20 en 16.00 uur. De andere stop op Goeree-Overflakkee is Paviljoen Sluishaven. Daar meert het pontje aan om 12.15 en 16.40 uur. In- en uitstappen kan natuurlijk bij elke van de vijf stops die de pont maakt.

Eenmaal aan bord word je vrolijk verwelkomd door gastheer Thonie Diepenhorst. Hij is drie jaar geleden via-via op de boot terecht komen, maar zou niets anders meer willen. "De mensen op de boot zijn altijd vrolijk", vertelt hij. "Sommigen zijn op de fiets en willen vooral naar de overkant om verder te fietsen, maar veel mensen gaan het hele rondje mee."

Ervaring aan boordEen rit met het pontje is meer dan een boottochtje. "We hebben een bar aan boord, je kunt buiten zitten en binnen, mensen komen wel eens iets vragen over de omgeving en de plaatsen waar we langs varen", zegt hij. "Het is echt een gezellig uitje voor veel mensen en dat maakt dit werk heel erg belonend en leuk om te doen. Het is fijn om met blije mensen op stap te zijn. Veel gasten noemen het ook wel de mini-cruise op het Volkerak."

Mee varen
Het pontje vaart in de zomermaanden van woensdag tot en met zondag twee keer per dag. "Een volledig rondje met de boot duurt ongeveer vier uur, het is echt een dagtocht", laat Thonie weten. "Maar weet dat je niet het hele rondje mee hoeft. Je kunt overal op- en uitstappen wanneer je wilt."

Mee varen met de mini-cruise kan al voor 5 euro per halte, een heel rondje kost 20 euro per persoon. De boot vaart van Brasserie Overstag in Dinteloord naar Fort Sabina bij Willenstad en vervolgens naar Ooltgensplaat waar je kunt opstappen op de dijk tegenover het fort. Vanaf daar gaat het pontje verder naar de Galathese Haven waar je kunt opstappen bij Paviljoen Sluishaven en dan door naar Benedensas wat de laatste halte is voordat de pont weer teruggaat naar Dinteloord. Aangelijnde honden zijn welkom aan boord en de fiets mag al mee voor 1 euro extra.

Tekst en fotografie: Sam Fish