Afbeelding
Foto:

Zeventien Kilometer strandplezier

Het strand van Ouddorp staat bekend als een van de mooiste stranden van Nederland. Bezoekers waarderen het uitgestrekte en rustige karakter van het strand. Bij elkaar gaat het om zeventien kilometer zandkust, zeer geschikt voor zonaanbidders, watersportliefhebbers en wandelaars.

Een strand van zeventien kilometer, dat hier en daar honderden meters breed is, biedt heel veel ruimte aan toeristen. Er is plaats genoeg voor iedereen op het Ouddorpse strand. Daar komt nog bij dat er veel parkeermogelijkheden zijn: gratis en dichtbij. Met de veiligheid zit het wel snor, want de reddingsbrigade houdt grote delen van het strand in de gaten.

Zonaanbidders uit binnen- en buiteneland weten het strand te vinden, maar de Ouddorpse kust is ook zeer geliefd bij allerlei wind- en watersporters. Een aantal stukken breed strand zijn aangewezen om te vliegeren, zowel met als zonder strandbuggy.

Top 5 wereldwijd

In mei wist het strand van Ouddorp de Platinum QualityCoast Award in de wacht te slepen. QualityCoast is 's werelds grootste programma voor de beoordeling van kustbestemmingen. De organisatie Green Destinations bepaalde dat Goeree-Overflakkee de Platina QualityCoast Award kreeg. Een onafhankelijke jury beoordeelde het gebied aan de hand van ruim honderd criteria. Onder meer op het gebied van kwaliteit, natuur, gastvrijheid, identiteit, beleid en veiligheid. Goeree-Overflakkee staat dankzij het resultaat in de top 5 wereldwijd.

Green Destinations gaf Goeree-Overflakkee, samen met Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne, ook de award Best of Nature. Dat is een prijs voor de duurzaamheid van het gebied.

Er waren dit jaar acht Blauwe Vlaggen voor stranden jachthavens. Bij de stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous wappert de Blauwe Vlag als teken dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is, dat het strand schoon is en dat er voldoende voorzieningen en reddingsmaterialen zijn.

<kader>

Strandrolstoel nodig?

Wil je graag gebruik maken van een strandrolstoel? Bij de volgende strandtenten kun je er gratis één lenen:

Strandcafé De Zeester

Strandpaviljoen Paal 10

Strandpaviljoen C-Side

Strandtent Iloon

Strandpaviljoen Brouw

Tekst: Kees van Rixoort

Foto's: VVV Inspiratiepunt

Afbeelding