Afbeelding
Foto:

Stylinghuis De Zuikertuin:

Altijd iets verrassends voor het interieur

Cynthia van Delft-Rodrigues Monteiro begon de winkel aan het Molenblok drie jaar geleden. Ze had vanuit de vastgoedbranche waarin ze werkzaam is veel ervaring opgedaan met het sfeervol inrichten van onder meer appartementen en vakantiewoningen. Die ervaring komt in De Zuikertuin heel goed van pas, evenals haar netwerk van schilders, behangers, timmerlieden, stukadoors en andere vakmensen.

"De mensen uit de omgeving moeten hier steeds iets verrassends voor hun interieur kunnen vinden. Iets wat je niet overal ziet", zegt Cynthia. "Daarnaast zien we veel toeristen, ook om een cadeautje te kopen."

Zebrakop

De Zuikertuin, een naam die afkomstig is van Curaçao, heeft een aantal bekende merken in het assortiment. Denk aan Rivièra Maison, PTMD en Livingfurn. "Maar we hebben ook weleens antiek of Chinese tafels van oude deuren of gerecyclede teak. Nu heb ik een zebrakop in de winkel. Zoiets zul je niet zomaar overal aantreffen. Net zomin als een opgezette vleermuis. En wat te denken van oude scheepslampen… ook niet echt gebruikelijk", zegt Cynthia, die haar winkel zelf ook van een bijzondere inrichting heeft voorzien. Een voorbeeld is de vloer van oud dakbeschot.

Het interieur is trendgevoelig, daarom wisselt het assortiment in De Zuikertuin regelmatig. "De trends van nu? Dieren, natuur, groen, planten", gebaart Cynthia in haar sfeervolle zaak vol verrassingen. Wie rondkijkt ziet verschillende stijlen, zodat er voor iedereen wel wat is te vinden. Voor een goed advies kun je trouwens ook bij De Zuikertuin terecht. "Wij vinden het leuk om samen met klanten naar het interieur te kijken en dat huiselijk en gezellig te maken." Die klanten zijn trouwens ook vaak bedrijven en andere organisaties, want De Zuikertuin doet ook veel projecten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding