Afbeelding
Foto:

Modestudio Le Joujou:

Exclusieve, draagbare damesmode

Geen 'strenge' catwalk, maar een informeel open huis met fashion flashes. Zo presenteert Modestudio Le Joujou in Ouddorp twee keer per jaar de collectie voor het nieuwe seizoen: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. En op zaterdag 2 maart was het niet anders in de zaak aan de Weststraat 3. De bezoekers wisten het zoals gebruikelijk zeer te waarderen. Ze kregen dan ook het nodige voorgeschoteld: lekkere hapjes en drankjes, zeer kundig advies, een gezellige sfeer en natuurlijk vooral aansprekende, exclusieve zomerkleding voor dames.

Modestudio Le Joujou is een begrip in Ouddorp en de wijde omgeving. "De klanten komen uit het hele land", zegt Evelyn Hoek, die al bijna tien jaar volledig eigenaar is van de zaak. Vóór die tijd – vanaf 2003 – was ze al medevennoot van Le Joujou.

Haar moeder, van origine een lerares Frans, begon lang geleden met de verkoop van zelfgemaakte kleding, onder andere in Goedereede. Als een speeltje, een hobby: een joujou op zijn Frans. Later verhuisde Modestudio Le Joujou naar Ouddorp, eerst naar de Passage, daarna naar de Weststraat. Hier is nu nog steeds de winkel van Evelyn gevestigd in een monumentaal pand met historie: de voormalige schuilkerk van de Doopsgezinde gemeente.

Voor jong en oud

In deze bijzondere sfeer komt het mode-assortiment van Modestudio Le Joujou zeer tot zijn recht. "Exclusieve, draagbare dameskleding, van top tot teen", omschrijft Evelyn de mode die ze verkoopt. "Voor jong en oud. Voor iedere gelegenheid."

Speciale aandacht vraagt ze met het oog op het zomerseizoen voor de badkleding die nu in de winkel hangt en tot september verkrijgbaar is. "Dit is een mix en match, dus onderling in maat te wisselen, met cupmaten van A tot en met F."

Tekst en fotografie: Kees van Rixoort

Afbeelding