Het gazon in 1 dag klaar voor het voorjaar!

Stap 1: Zit er mos en vilt in het gazon? Ga het dan eerst verticuteren met een verticuteerhark of -machine. Mos en vilt worden zo weggehaald en er komt lucht in de grond. Een goede basis voor een mooi resultaat.

Stap 2: Nu is het tijd om AZ-Kalk te strooien. Deze duurzame kalk uit de waterwinning zorgt voor de juiste zuurgraad. Als de zuurgraad van de grond goed is kan gras goed en gezond groeien. AZ-Kalk spoelt niet uit door (regen)water, alle kalk wordt gebruikt. Dat is nog eens duurzaam en voordelig!

Stap 3: Als derde stap gaat u bemesten met Gazon-AZ. ECOstyle voegt bijzonder bodemleven

(ProtoPlus®) toe aan Gazon-AZ, waardoor het gazon al mooi diepgroen wordt vanaf 5 C°. Gazon-AZ bevat naast alle voedingsstoffen die het gras nodig heeft ook nog verschillende soorten schimmels en bacteriën die helpen bij het groeien en gezond houden van het gras. Zij zetten organisch materiaal om in plantenvoeding. Er ontstaat een prachtige kringloop in het gazon, die het gras én de bodem ten goede komen. Ook heel geschikt voor mulch- en robotmaaiers.

Stap 4: Ten slotte zaait u de kale plekken door met Graszaad-Extra. Dat zorgt ervoor dat het gazon snel dichtgroeit met sterk gras. Dit graszaad heeft een kleicoating waardoor vogels het graszaad moeilijk zien én het niet lekker vinden.

De basis voor een prachtig, groen gazon is gelegd. Het enige wat u nog hoeft te doen is het gras maaien. Met Gazon-AZ kunt u het grasmaaisel laten liggen, de meststof zorgt ervoor dat het maaisel wordt omgezet in voeding voor de bodem en het bodemleven. Ook ideaal bij gebruik van een mulch- of robotmaaier. Door bovenstaande stappen ontstaat een mooi en sterk gazon, waar u maanden lang van kunt genieten!

[Indien minder ruimte beschikbaar hierbij een kortere versie]

Het gazon in 1 dag klaar voor het voorjaar!

Na het afgelopen droge najaar en vervolgens de winter zien veel gazons er nu slecht uit. Daar wil je graag wat aan doen! In een paar stappen legt u de basis voor een prachtig groen en sterk gazon, waar u het hele jaar van kunt genieten!

Stap 1 Begin met het verticuteren van het gras om de viltlaag en eventueel mos te verwijderen.

Stap 2 Bekalk vervolgens het gras met AZ-Kalk voor een goede zuurgraad. Dat is nodig omdat het gras niet optimaal kan groeien in een zure grond. AZ-Kalk is duurzame kalk uit de waterwinning. Het spoelt niet uit, alles wordt gebruikt!

Stap 3 is het bemesten met Gazon-AZ. Gazon-AZ geeft mede door zijn innovatieve en gepatenteerde bacteriën en schimmels al vanaf 5 C° een diepgroen en zeer sterk gazon! Ook heel geschikt voor mulch- en robotmaaiers.

Stap 4 Zaai vervolgens de kale plekken in met Graszaad-Extra. Dit graszaad heeft een kleicoating waardoor vogels het moeilijk vinden én niet graag eten.

Het enige wat u verder nog hoeft te doen is maaien en genieten van een prachtig groen gazon!