Afbeelding
Foto:

Stoere verdediger van het kampioensteam

Hij kijkt terug op die bijzondere gebeurtenis in december 2018. "Harstikke leuk. Wel balen dat de tocht op de platte kar niet doorging. Het was te koud." Het g-team van Zuidland had die dag nog roet in het eten kunnen gooien voor De Jonge Spartaan. Het team kwam echter niet opdagen. Marco: "We werden naar de bestuurskamer geroepen en hoorden dat we kampioen waren. We kregen een kampioensschaal, een zilverkleurige."

"Het is mooi om kampioen te worden. Ik ben er wel aan gewend, want dit is voor mij de tweede keer." Volgens de 36-jarige achterhoedespeler was het kampioenschap geen hele grote verrassing. "We hebben maar één keer verloren, voor de beker, en verder alles gewonnen."

Het g-team zit lekker in de lift. Ooit begon het met een klein groepje onder leiding van een medewerker van Zuidwester. Marco was toen ook al actief. Hij voetbalt nu eenmaal graag – eerder was hij speler bij FC Vlotbrug in Hellevoetsluis. Na enkele jaren ging het team over van Zuidwester naar De Jonge Spartaan, waar het onder de vleugels van coach Chris van der Weele kwam. In de tussentijd verdubbelde het g-team bijna van negen of tien spelers naar een aantal van zeventien.

Achterin

"We hebben een aantal aardig goede spelers", vindt Marco. "De beste is Wesley. En Bryan heeft honderd doelpunten gemaakt. Nee, ik heb geen doelpunt gemaakt. Ik sta achterin. Ik wil weleens mee naar voren, maar dan word ik gelijk teruggeroepen. Anders vallen er te veel tegendoelpunten. Ik zou best eens in de spits willen spelen, maar het is er nog niet van gekomen."

Marco heeft het voetballen van zijn vader. Net zoals de atletiek. Daarnaast is hij ook nog actief op de bowlingbaan. "Ik vind voetballen leuk omdat je eens in een andere omgeving bent. Verder is het goed voor de conditie en de gezondheid. Ik ben ook aan het diëten", aldus de Feyenoord-fan, die in het dagelijks leven planten kweekt en verkoopt bij De Nollestee en inpakwerk doet bij Webego.

Kampioen worden heeft ook een nadeel. Je komt een stapje hoger en krijgt te maken met betere tegenstanders. Dat heeft het g-team van De Jonge Spartaan gemerkt. Twee keer moesten de Flakkeese voetballers al een nederlaag incasseren. De laatste keer moest Marco naar de kant na een botsing met een tegenstander. "Mijn been was helemaal opgezwollen. En nu heb ik nog een grote blauwe plek." De volgende wedstrijd hoopt hij zijn plaats op het veld weer in te nemen.