Afbeelding
Foto:

Henk en Barry rijden met plezier in hun Renault Trafic

"Het rijdt echt fantastisch en je hebt lekker veel ruimte." Dat zeggen de mannen van HEBA Installatietechniek over hun Renault Trafics. De enthousiaste vakmannen en vrienden vertellen over hun nieuwe bedrijf, nieuwe bussen en de klik met Auto Koese.

Door Martijn de Bonte

Al op hun vijftiende werkten Henk Kagchelland en Barry van Dijk voor het eerst samen. Het klikte direct en nu werken ze al twintig jaar samen. Ze hebben samen bij verschillende bedrijven gewerkt: "We gingen altijd samen solliciteren." Vorig jaar waagden ze de sprong in het diepe en zijn ze voor zichzelf begonnen, in maart bestaat HEBA Installatietechniek één jaar. Voor hun nieuwe bedrijf hadden ze uiteraard allebei een bedrijfsbus nodig. Ze overwogen om te kiezen voor tweedehands, maar het bleek lastig om twee goede, identieke bussen te vinden. Henk had het erover met zijn schoonvader, die zei: "Misschien moet je eens bij Auto Koese gaan praten, daar heb ik goede ervaringen mee."

Garage denkt mee

Dus stapte Henk samen met zijn vrouw binnen bij de garage in Sommelsdijk. "Het klikte gelijk met Carlo van Dienst, dus toen ben ik later samen met Barry gaan praten." Barry vertelt over de kennismaking: "Carlo was erg eerlijk over de mogelijkheden, gaf goed advies en was duidelijk over de prijs." Henk vult aan: "Dus toen hebben we gelijk twee nieuwe Renaults besteld. Het is fijn dat Carlo echt met je meedenkt. Toen het erop leek dat de bussen pas wat later geleverd zouden worden zei hij: "Dan mogen jullie gewoon gratis een bus van ons gebruiken."

Krachtige motor

Nu ze de Trafics bijna een half jaar in gebruik hebben maken ze de balans op. "De motor is krachtig genoeg om een volle bus en aanhangwagen toch vlot te kunnen rijden. En door het hoekige model heb je veel ruimte. Dat is belangrijk voor ons, omdat we complete renovaties en verbouwingen doen hebben we het gereedschap nodig van de elektricien, loodgieter, timmerman, tegelzetter en stukadoor."

Roofrail en sidebars

Op het dak van de bussen is het roofrailsysteem geïnstalleerd. Dat ziet er strak uitziet, maar biedt net als een imperiaal de mogelijkheid om spullen op het dak te vervoeren. Bovenop de ene bus zit vandaag een bos buizen voor elektra vastgesnoerd, op de andere bus ligt een ladder en een dikke PVC-pijp. Henk: "De bus is lekker ruim, maar als je niks op het dak vervoert kun je wel gewoon een parkeergarage inrijden. Dat is wel handig." Aan de zijkant zijn de originele sidebars van Renault gemonteerd, die geven de bus niet alleen een stoer uiterlijk, maar zijn ook handig als opstapje om spullen op het dak te bevestigen.

De mannen zijn zuinig op hun bussen. Wekelijks worden ze opgeruimd en schoongemaakt. "Het is toch je visitekaartje, dus we zorgen dat ze er netjes uitzien. Het is voor ons eigenlijk een rijdend huis en thuis zorg je er toch ook voor dat het schoon is." Wat ook schoon is is de uitstoot van de dieselmotoren, met dank aan het Adbluesysteem worden giftige stoffen onschadelijk gemaakt. Goed voor mens en milieu.

Geheim van samenwerking

Gevraagd naar het geheim van hun jarenlange samenwerking valt het gesprek voor het eerst heel even stil. Daarna zegt Henk: "We hebben allebei dezelfde visie en werkwijze. Ik zeg weleens dat als je ons allebei een CV-ketel laat installeren met een schot er tussen dan zie je daarna bijna geen verschil. Barry vult aan: "Het lijkt soms net alsof we getrouwd zijn, zoveel zien we elkaar. Maar we vullen elkaar goed aan en hebben er plezier in om samen mooie dingen te maken."

Goede wegligging

Henk woont in Dirksland, Barry in Hellevoetsluis. Hun klussen zijn zowel op Goeree-Overflakkee als Voorne Putten. Henk rijdt dus regelmatig de Haringvlietdam over met zijn bus. "Het valt mij op dat ik nauwelijks last heb van zijwind, met mijn vorige bus had ik soms wel twee banen nodig als het hard waaide, daar heb ik met de Trafic geen last van."

Alhoewel de bussen nog vrijwel nieuw zijn weten ze nu al dat ze in de toekomst weer gaan voor een Renault van Auto Koese als er een bus moet worden aangeschaft. "Het bevalt perfect. Het is voor ons een soort gereedschap om ons werk te kunnen doen en iedereen weet dat je goed gereedschap nodig hebt om kwaliteit te leveren."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding