Afbeelding
Foto:

Ford Focus is een verkoophit

De nieuwe Ford Focus valt in de smaak. Het model ging in het eerste half jaar in Nederland al meer dan vijfduizend keer 'over de toonbank'. Daarnaast heeft het model meerdere prijzen in de wacht gesleept. En de Focus is een van de zeven genomineerde auto's voor de titel Europese Auto van het Jaar die in maart 2019, op de vooravond van de autoshow in Geneve, bekend wordt gemaakt.

De geheel nieuwe Ford Focus biedt meer stijl, ruimte en geavanceerde rijtechnologie. De ontwikkeling van de diverse uitvoeringen van de nieuwe Focus vijfdeurs en de nog praktischer Focus Wagon ging in nauwe samenspraak met klanten. Elke versie heeft daardoor een sterke eigen persoonlijkheid gekregen. De nieuwe Focus biedt meer ruimte voor inzittenden en bagage. Dankzij een 5 centimeter vergrote wielbasis is het nieuwe model met de knieruimte voor achterpassagiers toonaangevend in zijn klasse. Adaptive Cruise Control (ACC), dat helpt om een veilige afstand te bewaren met voorliggers, is nu aangevuld met: Stop & Go, waarmee de Focus automatisch tot aan stilstand wordt afgeremd in stoppen en optrekkend verkeer.

Kopers kunnen kiezen uit de volgende motorvarianten: Fords 1.0 EcoBoost, of de 1,5 Ecoboost benzinemotor. Er zijn ook twee dieselmotoren: de 1,5 of 2,0 Ecoblue. De nieuwe Focus is te bestellen vanaf € 24.160.