Afbeelding
Foto:

Inspireren en bemoedigen: vrouwengroep LEeF viert eerste lustrum

Vele vrouwendagen- en avonden verder kijken Jeanet Oerlemans en Lianne Sperling, samen met Els Soeteman en Wilma van der Slik, de drijvende krachten achter LEeF, terug, maar vooral ook vooruit naar de toekomst. Want ze hopen nog lang door te mogen gaan met hun werk voor LEeF. "Het is onze missie om Flakkeese (christen)vrouwen samen te brengen en hen te inspireren en te bemoedigen."

De letters LEeF staan voor Ladies Events Flakkee. De oplettende lezer vraagt zich waarschijnlijk af waarom er nog een kleine letter e tussen staat. Terwijl Jeanet thee inschenkt en het archief met alle activiteiten van de afgelopen vijf jaar erbij pakt vertelt ze hoe deze woordspeling tot stand kwam: "We hebben een extra letter toegevoegd zodat je naast Ladies Events Flakkee ook het woord leef kunt lezen. We willen Flakkeese vrouwen uitdagen met de vraag of ze het LEF hebben om met Hem(God) te leven."

Nieuwe vriendschappen

Dat LEeF in een behoefte voorziet blijkt uit de vaste kern vrouwen die de activiteiten graag bezoeken. "We merken dat vrouwen, ondanks dat ze vaak druk zijn en een volle agenda hebben, echt op zoek zijn naar verdieping van hun geloof en graag bemoedigd willen worden."

"We proberen ook steeds te peilen bij 'onze' vrouwen aan welke activiteiten behoefte is." In elk geval bestaan de bijeenkomsten altijd uit een verdiepend en een ontspannend gedeelte en daarnaast is er volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. "Hierdoor ontstaan soms ook buiten de activiteiten van de vrouwengroep weer nieuwe contacten en vriendschappen."

Dankbaar en met plezier kijken de dames van LEeF terug op het afgelopen jaar. "Begin november hebben we een mooie avond gehad met schrijfster Jolanda de Faria, gecombineerd met een workshop handletteren. We dachten aan de hand van de Bijbel na over het thema 'Gods geliefde kind'."

De Vrouwendag van afgelopen mei nodigde uit tot het overdenken van het thema 'Ik bouw op U', met aansluitend een creatieve verwerking, samenzang, ontmoeting en een afternoon tea. "We proberen elke keer weer een andere insteek te kiezen en vinden het belangrijk om ook sprekers uit onze eigen omgeving hierbij te betrekken."

Niet alleen

Hoewel het soms hard werken is om alles voor elkaar te krijgen blijven de dames achter LEeF enthousiast. "Ons enthousiasme wordt versterkt als we terug horen van vrouwen dat ze zich na afloop bemoedigd en gesterkt voelen om weer met nieuwe moed het leven van alledag in te kunnen stappen. Daar doen we het voor. Ook is het fijn om van elkaar te weten niet alleen te zijn en door de onderlinge ontmoeting nieuwe (christen)vrouwen te leren kennen."

Voor de vrouwen van LEeF is het elke keer weer een creatieve uitdaging om de locaties waar de Ladies Events plaats vinden van een bij het thema passende aankleding te voorzien. 'De locaties wisselen maar waar we ook zijn: we leggen onze gasten graag in de watten. Dus zorgen we voor een feestelijke aankleding, rollen de roze loper uit en zetten een welkomstdrankje klaar. Iets lekkers bij de koffie of thee en een goed gevulde goodiebag mag natuurlijk ook niet ontbreken."

Dankzij een aantal trouwe sponsors is het elke keer weer mogelijk de vrouwen die langskomen bij LEeF te inspireren en een avondje in de watten te leggen. "We vinden het belangrijk een ontspannen sfeer neer te zetten en vrouwen het gevoel te geven echt een avondje uit te zijn."

Interkerkelijk

De wisselende locaties waar de vrouwengroep samenkomt heeft te maken met het interkerkelijk karakter van LEeF. "We kiezen om deze reden altijd een locatie die niet verbonden is aan een bepaalde kerk. Daarnaast is het ook gewoon leuk om de activiteiten te verspreiden over verschillende dorpen van het eiland." Het blijkt in de praktijk dat vrouwen van uiteenlopende leeftijden deelnemen aan LEeF.

Dit jaar viert LEeF zoals gezegd een bijzondere mijlpaal in de vorm van het eerste lustrum. In 2014 werd het eerste Ladies Event georganiseerd met Marianne Grandia en Elly Zuiderveld. "Sindsdien hebben we heel wat sprekers en ook een aantal creatieve workshopleiders mogen verwelkomen."

Om de kosten van een toegangskaartje zo laag mogelijk te houden werkt LEeF ook zoveel mogelijk met sponsors. "Het laagdrempelige karakter vinden we heel belangrijk dus de toegangskosten mogen geen belemmering vormen om deel te nemen aan onze vrouwengroep." De giften van de sponsors maken het mogelijk om van de vrouwenavonden een echt verwenmoment te maken. "Hierdoor kunnen we er steeds weer iets bijzonders van maken. Alles voor de passie van LEeF: het bij elkaar brengen van Flakkeese vrouwen om elkaar te bemoedigen, versterken en de onderlinge ontmoeting te stimuleren."

Leren van elkaars kwaliteiten

Niet alleen de vrouwen die te gast zijn voelen zich vaak bemoedigd en geïnspireerd. Ook de organisatoren zelf leren veel van hun werk voor LEeF. Lianne: "We hebben elk onze eigen kwaliteiten en vullen elkaar goed aan. Hierdoor zijn we een hecht team. Samen zijn we sterk. We leren niet alleen van elkaar maar ook van alle vrouwen die we mogen ontmoeten tijdens de activiteiten die we organiseren."

Heel blij is LEeF met de trouwe vaste kern vrouwen die de activiteiten bezoeken. "Enerzijds zit onze kracht in kleinschaligheid. Op deze manier kunnen we iedereen aandacht geven. Anderzijds is er ook ruimte voor groei en zouden we het heel fijn vinden als nog meer vrouwen ons in de toekomst weten te vinden. Eensgezind concluderen Jeanet en Lianne dat het bijzonder blijft om te ervaren hoeveel je van elkaar kunt leren en dat het veel voldoening geeft iets voor de ander te kunnen betekenen. "We hopen nog lang door te gaan met het organiseren van activiteiten voor en door interkerkelijke vrouwen op Goeree-Overflakkee!"

Afbeelding
Afbeelding