Afbeelding
Foto:

Het huis op nummer 7 – levenslessen in een Victoriaanse villa

Na het overlijden van haar vader op 11 september 2001 lijkt het verleden te zijn uitgewist en kan ze zich dus ook niets meer heugen van de vakanties in Florida.

Als Beck kort daarna op haar werk in de problemen komt en op onbetaald verlof wordt gestuurd besluit ze om af te reizen naar Florida. Ze probeert erachter te komen wie Everleigh Callahan was en neemt het huis dat ze nu het hare mag noemen in ogenschouw. De ontmoeting met een vroegere buurjongen Bruno roept flarden op van herinneringen aan het verleden.

Tornado

Zestig jaar eerder kocht Don een prachtige villa voor zijn bruid Everleigh. Na een emotioneel zware periode van rouw om Rhett, de eerste man van Everleigh die omkwam tijdens de zware tornado van 1953 in Texas, begint Everleigh een nieuw leven met Don. Everleigh was zwanger toen haar eerste man om het leven kwam. Het kindje staat ze later af ter adoptie. Dit gegeven bewaart Everleigh lange tijd diep weggestopt als een groot en pijnlijk geheim.

Everleigh bewaart goede herinneringen aan de ontmoetingen met de familie Holiday en voelt een diepe verbondenheid met Beck vanwege haar levensgeschiedenis die grote overeenkomsten toont met haar eigen levensverhaal. Om deze redenen besluit ze om Beck tot haar erfgenaam te benoemen.

Beide vrouwen worstelen met gecompliceerde rouw en verlies van herinneringen. De verhaallijnen verspringen door de tijd, van 1951 tot nu, en worden verteld vanuit het perspectief van Everleigh, Beck en Bruno.

Schaduw uit het verleden

Everleigh wil Beck met haar nalatenschap een boodschap geven. Dat er hoop, vergeving en genezing is. Ook wanneer je niet los kunt komen van de schaduwen uit het verleden en je erdoor verzwolgen dreigt te raken. Dat onrecht, ziekte en dood niet het laatste woord hebben. Omdat het God nooit uit de hand loopt.

Het boek heeft een boeiende start die nieuwsgierig maakt naar de levens van Beck en Everleigh. De schrijfster voert de vlotte vertelstijl consequent door, behalve in de passages waarin Bruno wat langdradig over zijn werk als sportmakelaar vertelt.

Achter in het boek zijn gespreksvragen voor leesclubs opgenomen.