Afbeelding
Foto:

Brommer boven beweging?

Ik heb eerlijk gezegd echt het verstand van een regenworm als het gaat om brommers. Van mijn broertjes die vaker aan brommers sleutelden, hoorde ik dan wel eens technische kreten voorbijkomen die blijkbaar gelinkt waren aan brommers. Soms vroeg ik dan om een uitleg, maar zelf daarna bleven de vraagtekens boven mijn hoofd staan. Conclusie: brommers zijn niet mijn vakgebied.

Ik snap ook niet zo goed waarom mensen een brommer kopen als ze ook in een auto mogen rijden. Een auto heeft naar mijn mening meer voordelen als het gaat om comfort en ruimte. Ik denk daarnaast dat als je een brommer hebt, je minder beweegt. Je pakt hem gedachteloos als hij er staat en het is, net als een fiets, makkelijk parkeren. Je bent aanzienlijk sneller op locatie en het is dus puur gemak.

Arie Boomsma pleit ervoor dat we allemaal meer gaan bewegen en gaf de suggestie om bijvoorbeeld je auto, of in dit geval brommer, een paar straten verderop te parkeren zodat je meer stappen zet op een dag. Dat is dus niet helemaal het idee van een brommer waarmee je jezelf letterlijk voor de deur kunt afzetten. Ik zie de gezichten van brommerbezitters dan ook al voor me: ''Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg''.