Afbeelding
Foto:

Kerken steunen inloophuis De Boei

OUDDORP - Op 26 november bezocht Renee Schoenmaker van de Oecumenische werkgroep Goeree- Overflakkee inloophuis De Boei om een cheque aan te bieden. De Boei is een plek waar mensen die te maken hebben met kanker kunnen ontspannen en hun verhalen kunnen delen.

Tijdens de 40 dagen tijd voor Pasen organiseren meerdere kerken op het eiland soepmaaltijden.Vrijwilligers koken dan een eenvoudige, lekkere soepmaaltijd. Iedere deelnemer geeft na afloop een vrijwillige bijdrage voor het goede doel. Eén van de twee goede doelen was dit jaar Inloophuis De Boei. Tijdens haar bezoek bood Renee Schoenmaker De Boei een cheque aan ter waarde van € 825,-. Voorzitter Jane van Dongen was blij verrast met de geste en bedankte de gulle gever.

Bij de Oecumenische werkgroep Goeree- Overflakkee zijn de volgende kerken aangesloten: Remonstrantse Kerk uit Sommelsdijk, de Rooms-Katholieke Kerken van Achthuizen, Oude-Tonge en Middelharnis, de PKN Kerken (Geref) Middelharnis, PKN (Geref) kerk van Stad aan 't Haringvliet, PKN Kerk (Herv) Exodus. Het samenwerkingsverband heeft als doel om eenheid en begrip tussen christenen op Goeree-Overflakkee te bevorderen.