Twee weken terug op het eiland

Marianne de Kat (21) komt uit Stad aan 't Haringvliet en is afgelopen 15 april naar Amerika gegaan om daar voor een jaar te werken als au-pair. Regelmatig zal ze een column in het Eilanden-Nieuws schrijven over haar belevenissen. Dit is deel 5.

"En toen kwam de verrassing eraan die we al ruim vijf maanden aan het plannen waren! Speciaal voor mijn moeders verjaardag kwam ik twee weken naar huis. Dit was het weekend van 2 november. Iedereen wist dat in mijn nabije omgeving, behalve mijn moeder natuurlijk. Eindelijk hoefde ik dat niet meer geheim te houden. En geloof me, dat duurde lang! Op John. F. Kennedy Airport moet ik nog een paar uur wachten op mijn vlucht richting huis. Daar vloog ik 's ochtends om kwart over 5 mijn zus in de armen en liet stiekem toch wel een piepklein traantje. We hadden elkaar bijna zeven maanden niet gezien! 's Avonds was het eindelijk zover en kon ik mijn ouders in de armen vliegen na een lange tijd wachten.

De twee weken thuis waren heerlijk, en ik heb gewoon mijn oude ritme opgepakt van voor dat ik wegging. Ik heb met een hele hoop mensen afgesproken die ik heel graag wilde zien, maar helaas ook een hele hoop mensen niet kunnen zien. Ik ben op mijn oude werk en school wezen kijken, omdat ik nog altijd in contact ben met bepaalde mensen daar vandaan. Dus die mensen ook maar een beetje verrast. De reacties van iedereen waren geweldig! De mooiste was die van mijn moeder natuurlijk. Maar het was ook heerlijk om te merken dat mijn neefjes me nog herkenden (hiervoor moet ik toch FaceTime wel bedanken). Maar het leek thuis net alsof ik nooit was weg geweest. Het was even gezellig als altijd.

Het was heel erg moeilijk om weer weg te moeten gaan. Gelukkig werd me door meerdere mensen meegegeven dat ik over vijf maanden weer terug zou zijn. En dat hou ik inderdaad maar in mijn achterhoofd. Op het moment dat ik dit schrijf is er alweer bijna een week voorbij. Het gaat hard, en er komen nu ook super leuke weken aan: onder andere Thanksgiving, Kerst en oud & nieuw natuurlijk! Dit zijn echt weer de leuke dingetjes om naar uit te kijken, want die dingen zullen hier toch best wel anders zijn dan thuis!''

Marianne