Afbeelding
Foto:

Voor jou gelezen - door Nicoline Platschorre

Mees en Tijn, een spannende nacht

Net als de andere deeltjes is dit weer een verrassend en spannend boek. Het verhaal is herkenbaar en spreekt vast veel jongens (en meisjes!) aan.
Vlakbij het huis van Mees wordt een grote winkel geopend, een nieuw warenhuis met de naam IDEA. Het is een feestelijke dag en er is van alles te doen. Ze doen verstoppertje doen in de tenten op de kampeerafdeling, ze mogen een gratis ijsje tappen en spelen in de ballenbak. Wat jammer als je vader en moeder dan veel te snel naar je zin naar huis gaan. Natuurlijk bedenken Mees en Tijn een plan. Als Mees' vader en moeder 's avonds in de tuin zitten, sluipen de jongens uit bed, de voordeur uit en gaan ze stiekem terug naar de winkel. Omdat het koopavond is, is er nog van alles te beleven. Ze hebben het zo leuk samen, dat ze niet merken dat de winkel gaat sluiten. Wat nu?

Heel voorzichtig duwt Tijn tegen de deur, maar er gebeurt niets. 'Hij zit dicht!'
'Laat mij eens proberen.' Nu duwt Mees met alle kracht tegen de deur, maar hij blijft dicht. 'Hij zit op slot.' Mees stem klinkt boos. 'Hoe kan dat nou? Een nooduitgang is toch altijd open?'
'Ik denk dat hij op slot gaat, als de winkel dicht is, 'zegt Tijn. 'Anders kan natuurlijk iedereen 's nachts zomaar naar binnen.' 'Wat doen we nu?' De stem van Mees trilt een beetje. 'Ik vind het niet leuk meer, Tijn.'….
Lees zelf hoe dit spannende avontuur afloopt in deel 7 van de serie Mees en Tijn. De boeken zijn geschreven door Ina van Beek.