De Voorstraat van Middelharnis. Foto: Wim van Vossen Fotografie
De Voorstraat van Middelharnis. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto:

In parkeeronderzoek: Blauwe Zone of Zone Vergunninghouders

Op de lijst Ingekomen stukken en mededelingen stond een vijftal punten over de verkeerscirculatie en parkeersituatie in de Voorstraat van Middelharnis. Een antwoordbrief van het college op gestelde vragen van PvdA en VVD, een antwoordbrief aan bewoners en bedrijven en al veel eerder dit jaar gezonden brieven van laatstgenoemden.

Door Jaap Ruizeveld

Het college biedt excuses aan voor de late reactie. Als verklaring wordt genoemd dat de brief administratief was gekoppeld aan het Verkeerscirculatieplan waarbij het college de intentie had knelpunten in het kader van het VCP op te pakken.
In onze krant van vrijdag 22 november schetste portefeuillehouder Feller de stand van zaken rond het onderwerp VCP. Ten aanzien van de Voorstraat geeft het college een opsomming van maatregelen die nabij de Voorstraat zijn getroffen, zoals inrichten autoluwe Nieuwstraat als pilot, bewegwijzering en verwijzing winkelgebied, verplaatsen containers Kerkepad en het verwijderen van fietsenrekken hoek Nieuwstraat. Ten aanzien van de parkeerregulering in de Voorstraat zijn nog geen structurele maatregelen getroffen.

Parkeeronderzoek

Er wordt in deze periode een parkeeronderzoek uitgevoerd naar het gebruik van de Blauwe Zone en het Vergunningengebied in het centrum van Middelharnis. Ook de Oostelijke Achterweg, Voorstraat en Westelijke Achterweg worden in dit onderzoek betrokken. Over de onduidelijkheid indeling vakken schrijft het college dat bij invoering van een zone voor vergunninghouders in de Voorstraat dit probleem dan opgelost moet zijn. Tenslotte geeft het dagelijks bestuur aan dat Boa's worden ingezet op controle naleving van sluitingstijden en dat na het uitwerken van het parkeeronderzoek in voorjaar 2020 met bewoners en ondernemers Voorstraat een bijeenkomst wordt georganiseerd over mogelijke invoering Blauwe Zone of zone voor Vergunninghouders.