Afbeelding
Foto:

Vergeet nooit te leven in het moment!

Mijn klasgenoten hebben hen inmiddels ook ontdekt. De aah's en ooh's zijn niet van de lucht. Het duurt dan ook niet lang of elke student heeft een pakketje dons in handen. Wat zijn ze lief! De smartphones die net nog werden gebruikt zijn vergeten.

Niet van lange duur. Op school kuikentjes knuffelen is toch niet zo alledaags. De rest van Nederland wil daar vast graag van op de hoogte zijn. En dus worden de schoolboeken mooi gerangschikt, een pen er netjes naast, laptop op de achtergrond. In het midden van het decor wordt het kuikentje voorzichtig neergezet. Lachen naar het vogeltje! Het is duidelijk: op deze school wordt het nuttige met het aangename verenigd. Filtertje eroverheen en nog een pakkende comment: 'Puur genieten hier! #schoollife'. Zo, die kan in het verhaal op Instagram. Welkom in het perfecte leven van puur geluk.

Het kuikentje wordt teruggezet in de bak. Het deurtje gaat dicht. De daaropvolgende 1,5 uur zit iedereen lusteloos achter zijn laptop, proberend de aandacht bij de monoloog van de docent te houden. Aan de kuikentjes denkt niemand meer. Wel lichten met enige regelmaat de schermpjes van de smartphones op gevolgd door wat activiteit van de studenten. Zouden deze studenten begrijpen wat er écht belangrijk is in het leven?