Afbeelding
Foto:

Contrast 365 keer Dordt

Het boek Houvast kennen we als dagboek bij de Heidelbergse Catechismus. Vast geloof is geschreven aan de hand van de Nederlandse geloofsbelijdenis en nu Contrast met de inhoud van de Dordtse Leerregels.

De jeugdbond ziet er naar uit dat een nieuwe generatie gefundeerd raakt in de gereformeerde belijdenis. Niet om het gereformeerd-zijn op zich, maar omdat ze de waarheid van de Schrift diep heeft doordacht en ze Gods genade voor totaal verloren en schuldige zondaren verheerlijkt, tot eer van God!

Dirk-Jan Nijsink dankt allen die hebben meegewerkt om tijd vrij te maken voor dit dagboek, in bijzonder ds. G.J. van Aalst, die zijn grote kennis van Dordt omzette in praktisch advies en eveneens een groot aandeel leverde in het schrijfwerk. Ook Adriaan Bouman, als uitgever, hartelijk dank voor zijn inzet en betrokkenheid bij dit dagboek.

Medewerkers aan dit dagboek zijn: de predikanten, G.J. van Aalst, H.J. Agteresch, H. Brons, W. Harinck, J.B. Huisman, J. IJsselstein S.W. Janse, M. Karens, J. de Kok, S. Maljaars, G.W.S. Mulder. A. Schot, R.A.M. Visser, als ook J.C. van Burg, H.R. Keurhorst, P.C. Kok, J. Kriekaard, L.A. Kroon, H.J. Nijsink, J.J. Pons, D. Rosbergen en G.B.P. van der Wulp. Elk van de medewerkers hebben een onderdeel van de Dordtse Leerregels voor hun rekening genomen.

Actuele vragen over uitverkiezing, bekering, voor wie is Christus gestorven en kun je het geloof verliezen? In dit Bijbels dagboek word je aan de hand meegenomen van een citaat uit Dordt naar de Bijbel. Zo kom je hopelijk tot de ontdekking hoe Bijbels Dordt antwoord geeft op deze vragen. Dan wordt het je hopelijk duidelijk het contrast tussen zonde en genade en er maar één Naam overblijft die alle lof ontvangt: Jezus Christus, de Zaligmaker van zondaren.

We hopen en bidden dat de Heere het gebruikt, tot eer van Zijn heilige Naam en tot opbouw van Zijn Kerk. Van harte aanbevolen voor jong en oud.