Op zoek naar een baan

Toen ik drie jaar geleden mijn havodiploma haalde, had ik geen idee wat ik wilde studeren. Ik besloot om school een jaar op pauze te zetten en nam een tussenjaar. Ik wilde wat geld sparen en ging daarom op zoek naar een baan.
Met alleen een havodiploma op zak had ik geen idee naar wat voor baan ik moest zoeken, dus kwam ik al snel terecht bij een supermarkt, een dorpje verderop. Het idee dat ik te weinig kennis en ervaring had, belemmerde mij om breder te kijken dan alleen winkels in de buurt. Ik dacht eigenlijk altijd dat ieder bedrijf zoekt naar werknemers met een uitgebreide CV, en die had ik niet.
Met dit denkbeeld ging ik dus toch aan de slag als kassière in een supermarkt, waar ik nu nog steeds twee keer in de week te vinden ben. De collega's zijn leuk, maar het werk begint ondertussen wel een beetje te vervelen.
Dit artikel laat zien dat er misschien toch meer kansen zijn dan ik dacht en misschien moet ik daarom toch maar eens verder gaan kijken. Wie weet waar ik beland was als ik dit artikel eerder had gelezen.