Afbeelding
Foto:

Leerzame dag op OBS Het Startblok

De kinderen van de groepen 1 tot en met 3 werken deze week met het thema verkeersveiligheid. Om een en ander toegankelijk en begrijpelijk te maken, had de school de brandweer en een vrachtwagenbedrijf uitgenodigd om langs te komen en de kinderen hier wat over te vertellen. "Het toeval wilde, dat uit het Sinterklaasjournaal bleek, dat het paard van Sinterklaas graag hier en daar een stal wilde om te kunnen schuilen voor de regen", vertelt juf Roos. "Zodoende is het schuurtje op het schoolplein omgebouwd tot tijdelijke stal en deze moet eigenlijk even getest worden op waterdichtheid. Een mooi klusje voor de brandweermannen en leuk voor de kinderen natuurlijk".

Slangen en watertank

Maar voordat de brandweer aan de slag ging mochten de kinderen een kijkje nemen bij en in de brandweerauto. Brandweermannen Tonny, Leon en Chris legden in begrijpelijke taal uit, wat er allemaal in de wagen te vinden is en waar het voor dient. De kinderen vonden het fantastisch. Vooral de vele slangen en de watertank met maar liefst 2000 liter water maakten indruk. "Maar dat is voor grotere branden", vertelde Commandant Leon, die te herkennen was aan de rode flap over zijn pak. "We hebben ook nog van alles bij ons om kleine brandjes te blussen met poeder bijvoorbeeld of een soort zeep". Ook liet hij de schaar zien, waarmee ze auto's open kunnen knippen en de kinderen waren onder de indruk van het gewicht van dit apparaat. Natuurlijk mochten ze ook nog even in de wagen kruipen en dat lieten ze zich geen twee keer zeggen.

Dode hoek

"s Middags kwam Steven Hendrikx langs met zijn vrachtwagen. Hij vertelde de kinderen, wat hij allemaal kan zien als hij achter het stuur zit en natuurlijk werd verwezen naar de gevaren van de dode hoek. Uiteraard mochten de kinderen dit ook zelf ervaren door in de cabine te kruipen. Het Startblok kijkt tevreden terug op deze leerzame en actieve dag en is de mannen heel erg dankbaar, dat zij hieraan mee wilden werken.