Afbeelding
Foto:

Buschauffeur Danker Peeman: "Ik ging altijd met plezier naar mijn werk"

Danker begon met zijn werk als buschauffeur op 5 november in 1979 in de oude tramremise (Ford garage) in Middelharnis. Hij haalde zijn rijbewijs tijdens zijn militaire diensttijd. "Als je daar je rijbewijs haalde kreeg je een vrachtwagen- en busrijbewijs. In mijn diensttijd reed ik in zo'n grote Daf 328" Na zijn tijd in militaire dienst ging hij de metaal in. Later werd Danker buschauffeur. Hiervoor moest hij wel nog door de psychologische keuring, een test dat iedere toekomstig buschauffeur af moet leggen.

Onervaren

De gepensioneerde buschauffeur: "In het begin kon je zien dat ik nog onervaren was, gelukkig heb ik nooit een ongeluk veroorzaakt waarbij iemand gewond raakte. Wel heb ik een keer in Nieuwe-Tonge een spiegel van een andere bus die langs mij reed eraf gereden. Dit kwam door mijn onervarenheid, maar naarmate je meer rijdt gaat het je steeds makkelijker af."

Nieuw ritme

De buschauffeur vindt het niet lastig om met pensioen te gaan. "Na veertig jaar vind ik het wel mooi geweest. Ik merkte dat de vroege diensten steeds pittiger werden, als je jonger bent heb je daar veel minder last van. Als je met pensioen gaat moet je in een ander ritme komen en er niet voor zorgen dat je je verveelt. Gelukkig zit ik de komende tijd niet stil, mijn dochters hebben onlangs een eigen huisje gekregen, dus dat wordt veel klussen. Ook heb ik zelf nog een aantal klusjes in huis die moeten gebeuren. Verder vind ik het leuk om te wandelen, fietsen en tuinieren samen met een oom in Middelharnis."

De buschauffeur heeft in al die jaren nooit negatieve ervaringen gehad met zijn passagiers. Hij vertelt: "Ik heb nog nooit slechte ervaringen met de passagiers gehad op het eiland, ik heb één keer een klap in mijn gezicht gekregen van een automobilist die dacht dat hij voorrang had, wat achteraf niet zo was. Af en toe werd er weleens iets gesloopt door jongeren die in de avond een borreltje op hadden, maar daar bleef het verder ook bij."

Technologie

Danker: "Wat ik ook heel leuk vond om mee te maken zijn de technologische ontwikkelingen die zich vormen in de bus zoals computers, GPS-systemen, chipkaarten en ga zo maar door. Ik weet nog wel dat mijn ruit ooit eens barstte bij het busstation in Oude-Tonge, waardoor ik niet verder kon rijden. Toen ben ik naar het dichtstbijzijnde huis gelopen met de vraag of ik de telefoon mocht gebruiken om naar de garage te bellen. Dat is iets wat je met de technologie niet meer mee zal maken, als nu zoiets zou gebeuren hoef je maar op één knop in de bus te drukken en je staat in verbinding met de hoofdcentrale. Met een beetje geluk staat er binnen vijftien minuten dan weer een nieuwe bus klaar om het over te nemen. De enige technologische ontwikkeling die ik vind tegenvallen is de komst van de OV-chipkaart. Hierdoor heeft een buschauffeur veel minder contact met de passagiers dan voorheen, dat is iets wat ik wel jammer vind. Mensen stappen nu met muziek in de oordoppen aan in de bus, houden hun kaart voor dat apparaat en lopen verder."

Schoonzoon

Toen Danker de vraag kreeg of hij nog gekke situaties meegemaakt had vertelt hij: "Ik weet nog goed dat er een jongen in mijn bus zat. Het was in de periode dat de discmans populair waren. Hij had zijn muziek veel te hard gezet, dus ik had er iets van gezegd. Het grappige aan dit verhaal is dat deze jongen tegenwoordig mijn schoonzoon is, tekstschrijver en zanger bij de band Note to Amy dus de liefde voor de muziek zat er al vroeg in.

Slipcursus

Verder vertelt hij: "Ook heb ik in de jaren 90 een slipcursus gevolgd met de bus. Tegenwoordig krijgen buschauffeurs dit niet meer, maar ik denk dat het toch goed is als buschauffeurs zo'n cursus krijgen. Een grote, volgeladen bus reageert anders dan een auto."

Danker: "Mijn dochters hadden voor mijn laatste rit heel de bus versierd, onderweg leuke reacties gehad,ook heb ik enkele afscheidsfeestjes gehad met zowel familie als collega's. Gelukkig heb ik genoeg tijd om weer te herstellen na al die afscheidsfeestjes. Verder wil ik al mijn collega's en alle passagiers bedanken voor de leuke tijd!"