Afbeelding
Foto:

'In het licht'
26 dagen toeleven naar het Licht

Traditiegetrouw verschijnen er in de laatste maanden van het jaar diverse adventsdagboeken en kalenders die te gebruiken zijn in de weken die voorafgaan aan Kerst. 'In het Licht' is een originele combinatie van beide.

Daniëlle Heerens schreef 26 overdenkingen, gewijd aan de komst van het Licht. Het doel van de auteur is om in de dagen voorafgaand aan Kerst stil te staan bij drie aspecten van het licht. Ten eerste staat ze stil bij de komst van het Licht der Wereld, vervolgens bij het licht dat je zelf mag zijn en verspreiden en als laatste bij het licht van de eeuwigheid.

Onoverwinnelijk licht

Deze drie thema's krijgen gestalte in de dagelijkse overdenkingen die steeds starten met een Bijbelstekst die spreekt over licht.

Naast de overdenking wordt een quote, gedicht of lied ter overdenking aangereikt. De dag wordt afgesloten met de opdracht om licht te geven of met een bemoediging om licht te ontvangen.

Op dag 15 bespreekt Daniëlle hoe je in het leven soms op een kruispunt van wegen terecht kunt komen. Hoe kun je dan weten welke weg je in moet slaan? "Ga dan te rade bij God, Hij zal door Zijn Woord licht laten schijnen over je leven."(n.a.v. Psalm 36:10).

Dieptepunten in de vorm van allerlei tegenspoed kunnen het leven donker maken. Maar het Licht is sterker: "Want U doet mijn lamp schijnen" (2 Samuel 22)

Licht vol gerechtigheid

Hoopvol is de boodschap dat onrecht nooit het laatste woord zal hebben. Daniëlle mediteert over dit thema op dag 23. Op deze dag staat 'Licht vol gerechtigheid' n.a.v. Maleachi 4:2 centraal. "Maar voor u die Mijn naam vreest zal de Zon der gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn."

Als extraatje zijn achterin het boek 24 kaarten met de uit de overdenkingen uitgelichte quotes en Bijbelteksten opgenomen . Je kunt ze uit het boek halen en ophangen als adventskalender.

De Bijbelteksten in dit boekje zijn ontleend aan de NBV. De bijzonder smaakvolle lay-out is een compliment waard. Deze werd verzorgd door Marcel Flier. Daniëlle Heerens (1990) heeft een eigen tekstbureau en schreef eerder 'Sta op en schitter' en 'Elke dag een cadeautje.'