Kookclub zoekt keuken: 'Waar kunnen wij koken?'

De Schakel, Onder de Wiek, de Victoriahal, de voetbalkantine, de Oude Bieb, de ontmoetingsruimte in de Wernerflat… Bijna alle mogelijke locaties in Dirksland voor een kookclubje van acht alleengaande dames vallen af. De enige overgebleven optie, de 'huiskamer' van De Geldershof, is niet zeker.

Het kookclubje ontstond een jaar of twee geleden en kon terecht in de Reginahof. In een van de ruimtes van zorgorganisatie Careyn, om precies te zijn. Nu Careyn is gestopt in Dirksland, is deze locatie niet meer bruikbaar. Koken en eten is er niet meer mogelijk. Net zomin als andere activiteiten, zoals de koffieochtenden en de vergaderingen van de dorpsraad Dirksland.

Die vergaderingen vinden nu plaats in de 'huiskamer' (dagbestedingsruimte) van De Geldershof. En daar hebben de alleengaande dames ook hun oog op laten vallen. "Er is een fornuis, dus we kunnen hier aan de gang", zei Thea Maes namens het kookclubje tijdens de novembervergadering van de dorpsraad. "Maar men is het over de brandveiligheid nog niet eens. We hebben een nieuwe locatie nodig. Zou de gemeente iets voor ons kunnen betekenen?"

Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Alle mogelijke locaties in Dirksland – daar willen de dames het liefst bijeen blijven komen – passeerden de revue aan de goed bezette vergadertafel. Maar een oplossing is er nog niet. De hoop van Thea Maes en haar clubje is nu gevestigd op de welwillendheid van De Geldershof. Of op – wie weet – toch nog een andere locatie in het dorp, die nog niet in beeld is gekomen…

Behalve met koken houden de dames zich ook regelmatig bezig met wandelen en haken en breien.