Afbeelding
Foto:

Als het leven niet meevalt zijn je vriendinnen er

Ze vraagt zich steeds meer af of ze er wel goed aan hebben gedaan hun vertrouwde omgeving te verlaten. Door haar lange werkdagen bij Peggies Pies, het restaurantje waar ze werkt, heeft ze ook weinig tijd om zich te richten op het thuis gaan voelen in haar nieuwe omgeving. Als ze door Jennalyn, de enige vrouw die ze in haar nieuwe omgeving kent, wordt uitgenodigd voor een feestje wil ze het liefst niet gaan. Maar met lood in haar schoenen besluit te ze toch op de uitnodiging in te gaan. Op het feestje leert ze Tess, Christy en Sierra kennen.

Thuishaven

Wat Emily niet meer voor mogelijk had gehouden gebeurt: er ontstaat vriendschap. De vrouwen zijn er voor haar in de moeilijkheden die Emily ondervindt. Door de geldzorgen staat ze samen met Trevor staan voor een moeilijke beslissing. Terug gaan naar haar schoonfamilie of toch blijven? Ook de lang gekoesterde wens op een tweede zwangerschap blijft uit. In alle moeilijkheden ondervindt Emily veel steun van haar nieuwe vriendinnen. En langzamerhand voelt ze zich steeds meer thuis in haar nieuwe omgeving.

Een warm en positief verhaal over moed, vertrouwen en het belang van vriendschap. Veel dingen zullen herkenbaar zijn voor de lezers Het is vlot geschreven en reikt een aantal thema's aan die universeel zijn. Denk aan het verlangen om ergens bij te horen, een veilige thuishaven te hebben maar ook om op eigen benen te kunnen staan.

Stap uit comfortzone

Door uit haar comfortzone te stappen ontdekt Emily stukje bij beetje hoe ze contact kan leggen met andere vrouwen en wat het betekent om echte vrienden te hebben. Op haar beurt leert ze om te geven in een vriendschappelijke relatie. Een ander thema is het omgaan met moeilijke mensen, zoals de moeder van Emily.

Emily ervaart ondanks alle moeilijkheden dat God op het juiste moment mensen in haar leven brengt om haar te laten ervaren dat ze niet alleen is. De ruimte om te rouwen om het verlies van haar ongeboren kinderen ontstaat mede door de liefde die ze krijgt van haar nieuwe vriendinnen.

Een verhaal over liefde, vriendschap en moed, geschreven vanuit een Bijbelse perspectief. Het is overigens een typisch Amerikaanse roman, dus ook qua sfeer en cultuur.

Een boek voor een avondje lezen op de bank, door de vlotte schrijfstijl ben je al snel verdiept in de perikelen van Emily om vervolgens opeens te ontdekken dat je het boek al uit hebt. Ondanks of misschien juist door de vaak luchtige toon zijn de aangereikte thema's herkenbaar en geven ze stof tot nadenken. Aan het einde van het boek komen een aantal gespreksvragen aan de orde.

Robin Gunn Jones woont en werkt in Hawaii en schreef ruim negentig romans.