Afbeelding
Foto:

Meditaties voor ouderen

Zo telt de Heere God onze dagen. Wij leven nu in de dag der zaligheid, wat betekent dat? De tijd om met God verzoend te worden. Zo zegt God het ons in Psalm 95: 'Heden, zo gij Zijn stem hoort, verhardt u niet, maar laat u leiden!' In deze dertig korte overdenkingen klinkt deze boodschap indringend door. Speciaal geschreven voor ouderen. Ds. M. Karens is emeritus predikant in de Gereformeerde Gemeenten. Hij diende de gemeente van Werkendam van 1994 – 2018.

Een enkel citaat uit het Woord vooraf:

Wanneer u gevraagd wordt hoe oud u bent, volgt meestal een antwoord in jaren. Toch is ons leven als een dag. Een dag gaat snel voorbij. De profeet Zefanja getuigt: 'Gelijk kaf gaat de dag voorbij. 'Kaf dat wegwaait bij een enkele windvlaag! De kanttekening voegt hierbij: 'dat is snellijk, daarom bekeert u, terwijl gij nog tijd hebt, eer die als kaf voorbijvliegt'

Ds. Karens wijst erop dat de morgen en de middag in uw leven (voor de meesten) al voorbij gegaan. Het is bij de avond en de dag is gedaald. Maar… het is nog de dag der zaligheid. De genadetijd voor de grootste en oudste van de zondaren!

De wijze Salomo wijst ons op de opperste Wijsheid, de Heere Jezus Christus: 'Welgelukzalig is de mens die naar Mij hoort, dagelijks wakende aan Mijn poorten, waarnemende de posten Mijner deuren. Want die Mij vindt, vindt het leven en trekt een welgevallen van den HEERE' (Spr. 8:34-35). De schrijver eindigt dit Woord vooraf: Neem die raad ter harte tot uw eeuwig heil. Och, HEER', geef thans Uw zegeningen, Och HEER', geef heil op deze dag.

Welke onderwerpen kunt u in dit boek aantreffen? Sterfdag; bestemde dagen; een handbreed; dag bij dag; kwade dagen; de Oude van dagen; dagen verlengen, dagen verkort; de dag is gedaald; dagelijks sterven; de dag des Heeren; tien dagen. Elke meditatie bestaat uit drie tot vier kleine pagina's met een Schriftverwijzing en een te zingen Psalm. Een mooie uitgave, zeer geschikt als eindejaarsgeschenk, maar ook voor persoonlijk gebruik.

Van harte aanbevolen, in het bijzonder voor ouderen, al is het niet verkeerd om het aan te schaffen als u nog in de kracht van het leven bent.