Vijfde historisch schip komt in havenkanaal

De gemeenteraad stemde donderdagavond in met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Historische Schepen Ooltgensplaat.

Door Jaap Ruizeveld

Hierdoor wordt het mogelijk om een historische schip uit Den Bommel te verplaatsen naar het havenkanaal Ooltgensplaat. Hier liggen al vier historische schepen met permanente bewoning.
In de haven van Den Bommel ligt aan de laad-en loskade een historisch schip, bewoond door de voormalige havenmeester. Dit schip ligt niet gunstig voor het laden en lossen. Daarnaast is wonen, in verband met stof dat vrijkomt door laden en lossen, op deze locatie niet wenselijk. Om deze situatie te beƫindigen, zal het woonschip vanuit de haven van Den Bommel worden verplaatst naar het havenkanaal van Ooltgensplaat. Het Bommelse schip past bij de 4 schepen in dit havenkanaal. Om juridisch planologisch ook een ligplaats te realiseren voor dit schip is voor dit plangebied, in opdracht van de gemeente, het nieuw bestemmingsplan gemaakt "Ligplaatsen Havenkanaal Ooltgensplaat". Het bestemmingsplan "Ligplaatsen Havenkanaal Ooltgensplaat" voorziet in vijf ligplaatsen voor historische schepen.