Afscheid van Teun Koote als raadslid. (Foto: Wim van Vossen Fotografie)
Afscheid van Teun Koote als raadslid. (Foto: Wim van Vossen Fotografie) Foto: Wim van Vossen

Afscheid raadslid Teun Koote

De 54-jarige docent horeca, bakkerij en recreatie aan de RGO kreeg te maken met ernstige gezondheidsproblemen en in de huidige periode van revalideren is de combinatie van inzet in het onderwijs en dienstbaar zijn voor de gemeenschap, een dag- en avondactiviteit, een te zware lichamelijke belasting. Als je beide onderdelen niet voor 100 procent kunt invullen moet je een keuze maken verduidelijkt Teun. Een stapje terugzetten, anders is het te veel.
Koote stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 op de zevende plaats op de lijst VKGO. "Ik was lijstduwer. Johan de Vos had mij daarvoor al benaderd of ik mijn politieke belangstelling in een kandidaatstelling wilde vastleggen. De insteek van VKGO, de lokaal gerichte aanpak, sprak mij aan. Voor de fractie was het ook aantrekkelijk om kandidaten over het gehele eiland verspreid te kunnen presenteren. Van Ouddorp (west) tot Achthuizen (oost). De goede uitslag bij de verkiezingen (zes zetels) leidde tot deelname van VKGO aan het college. Daardoor schoof ik een plaatsje op en kwam in de raad. Ik mocht mij in de fractie richten op de velden visserij, landbouw en veiligheid. Ik heb getracht mij 100 procent voor de samenleving, het eiland in te zetten. Nu komt daar een eind aan. Ik draag mijn stokje overigens graag over aan Rita van den Nieuwendijk, die ook de lokale politiek in de loop der jaren niet alleen volgde maar daarin - in verschillende hoedanigheden- invulling aan gaf".

Stille kracht

In de raadsvergadering werd Teun kort toegesproken door VKGO-fractievoorzitter De Vos en burgemeester Grootenboer. Dit met een attentie voor de tuin en uiteraard een bloemengroet. "We zullen je missen en daarom staan wij hier met gemengde gevoelens. Echter wij begrijpen je keuze. Doorgaan zou onverantwoord zijn geweest". De burgemeester prees de brede interesse van het scheidend raadslid. Je was een stille kracht. Respecteren je besluit en wensen je alle goeds toe".