Presentatie over de kerkuilen van Goeree-Overflakkee

De rode draad van de presentatie door de werkgroep is: 'Wat hebben we op Goeree-Overflakkee gedaan om de kerkuil van de rode lijst af te krijgen?'

Zo komt de opstartfase van de werkgroep aan bod, de manier waarop er gegevens worden verzameld, het maken en plaatsen van de nestkasten. Maar ook de resultaten van 1992 tot 2019 worden gepresenteerd en er worden bijzondere belevenissen gedeeld. Het geheel zal worden ondersteund door foto 's en grafieken van met name de eilandelijke gegevens.

Naast de bovengenoemde punten zal zeker de bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek door de werkgroep nader belicht worden. Het onderzoek naar de kerkuil en zijn voedsel. Waarbij er wordt ingegaan op het belang van ringen en het nut van het pluizen van braakballen.

De presentatie wordt gegeven in het Diekhuus te Middelharnis. Aanvang 20.00 uur, de bijeenkomst duurt tot circa 22.00 uur. Ontvangst met koffie. De toegang is gratis voor leden van de NLGO, ook niet-leden zijn van harte welkom. Die betalen € 5,- toegang per persoon.