Afbeelding
Foto:

Boeren zijn ineens een groot ding

Wat als ze heel vroeger niet hadden besloten om op één plek te blijven wonen, maar om door te gaan met leven van de jacht en alles wat de natuur te bieden had. Zouden we dan nu nog steeds jagen? Waarschijnlijk niet, ik denk dat we ons dan wel op een andere manier hadden ontwikkeld waarin we nog steeds landbouw zouden hebben...

Als je naar je bord met avondeten kijkt, waar denk je dat bijvoorbeeld de aardappels, spruiten, wortels, en mais vandaan komen? Bingo, van de landbouw! De boeren mogen naar mijn mening wel iets meer waardering krijgen, maar aan de andere kant, die grote bosbranden in het Amazonegebied zijn ook niet erg handig.

De protesten vind ik wel een goede manier om aandacht te trekken voor de boeren en hoe belangrijk ze zijn in deze samenleving. Om eerlijk te zijn, ik ben tot voorheen nog nooit boeren tegengekomen in het nieuws, voor zover ik het volg. En nu is het ineens een groot ding, dat zegt toch wel wat. Ik wist ook niet dat boeren zich zo ondergewaardeerd voelen. En ik denk dat er meer mensen zijn die hetzelfde hebben, dus daarom vind ik de protesten wel een goed plan. Maar, het hoeft natuurlijk geen wekelijks ding te worden!