Afbeelding
Foto:

Boeren willen meer waardering

Het eerste boerenprotest was begin deze maand op het Malieveld in Den Haag. Daarnaast werd er geprotesteerd bij de provinciehuizen, het RIVM en een tweede keer in Den Haag. Ook vanaf Goeree-Overflakkee vertrokken meerdere keren boeren naar de Hofstad om te protesteren.

Op meerdere plekken op het eiland zijn spandoeken te zien waarop support voor de boeren wordt uitgesproken. Belangenorganisatie LTO Noord stelt in een bericht: "Boeren en tuinders zijn het zat steeds neergezet te worden als een 'probleem' waar een 'oplossing' voor moet komen. LTO Noord ziet de boosheid, zorg en emotie die er op dit moment in onze sector leeft." Daarom is de campagne 'Trots op de boer' gestart, met slogans als: 'Boeren blijven broodnodig'.

Ook op social media zijn er allerlei acties om boeren een hart onder de riem te steken. Daar staat tegenover dat veel mensen acties waarbij dranghekken omver worden gereden met een tractor of een deur wordt 'opengebroken' streng veroordelen. De acties van de boeren roepen zowel sympathie als onbegrip op. Volgens sommige duiders is dat onbegrip te wijten aan de kloof tussen stad en platteland. Het zijn hoe dan ook spannende tijden voor de agrarische sector.