Afbeelding
Foto:

Jozef en de blinde Bartimeüs, Bijbelverhaal voor peuters.

Heel geschikt voor de allerkleinsten. Laura Zwoferink, bekend van de serie Kijk en Luister en Kijk en Lees, heeft deze boekjes geschreven. De Bijbelse vertellingen zijn bedoeld voor peuters vanaf ongeveer anderhalf jaar. Dit keer over Jozef. Een geschiedenis die jonge kinderen meestal aanspreekt. Er gebeuren verdrietige dingen met Jozef, maar de Heere zorgt. Hij maakt alles goed voor Jozef.
Verder is er een boekje verschenen over de blinde Bartimeüs. Ook een eenvoudig en duidelijk boekje. Eigenlijk staan er maar een paar zinnen in. Maar de kern van het verhaal: De blinde Bartimeüs roept naar Jezus om hulp. Jezus hoort en verhoort het geroep.
Deze boekjes zijn heel geschikt om jonge kinderen vertrouwd te maken met de Bijbelverhalen.
Heel eenvoudig wordt de Bijbelse boodschap meegegeven. Korte zinnen en kleurrijke tekeningen. Er zijn inmiddels al heel wat deeltjes verschenen in deze serie.

Kartonboekjes:

Jozef

16 pagina's
Vanaf 1 jaar
Uitgeverij Den Hertog
Prijs € 5,50
ISBN 9789033129780

De blinde Bartimeüs

16 pagina's
Vanaf 1 jaar
Uitgeverij Den Hertog
Prijs € 5,50
ISBN 9789033129773


Kijk en Lees 2

Ook voor oudere kinderen is er weer een prachtig boek verschenen met verhalen uit de Bijbel.

Eerder schreef Laura Zwoferink Kijk en Lees 1. Dit deel ging over kinderen in de Bijbel. Bekende en minder bekende kinderen kwamen aan bod: Mozes, Samuël, maar ook bijvoorbeeld de neef van Paulus.
Dit keer schreef ze verhalen over het leven van de Heere Jezus .
Op eenvoudige wijze wordt de Bijbelse boodschap bij de kinderen gebracht. Geen moeilijke woorden of lange zinnen. Helder en duidelijk en vooral ook dicht bij de Bijbel. Het boek begint met de geschiedenis van Zacharias en Elisabet. De aankondiging en de geboorte van de Zaligmaker. Jezus' omwandeling op de aarde, Zijn wonderen en enkele gelijkenissen. Ook het lijden en sterven van Jezus, de opstanding en de hemelvaart komen aan de orde. Het boek besluit met de preek van Petrus op het Pinksterfeest. Bij elk hoofdstuk staat het Bijbelgedeelte van de vertelling aangegeven. Daarnaast staan er aan het eind van elk hoofdstuk gespreksvragen. Dit is altijd fijn. Kinderen luisteren vaak geconcentreerder wanneer ze weten dat er vragen gesteld worden. Juist bij het bespreken van de vragen, kun je ook met de kinderen in gesprek over de boodschap van de vertelling voor hen persoonlijk. Een stukje uit de vertelling over het Pinksterfeest:
".…Al die dagen hebben ze zonder ophouden gebeden. Nu bidden ze weer: 'Heere, wilt U alstublieft Uw Heilige Geest sturen?' Ineens horen ze een geluid. Het lijkt op een heel harde stormwind. Maar het waait helemaal niet! Dan zien de mensen in de zaal vlammen op de hoofden van de discipelen. Het lijkt vuur. Maar het is de Heilige Geest! Alle mensen die daar zijn krijgen de Heilige Geest in hun hart. Wat zijn ze blij! De Heere heeft de Trooster gestuurd. Nu is de tijd gekomen dat de discipelen overal over de Heere Jezus mogen vertellen…"
Enkele vragen bij dit verhaal zijn: Wat zegt Petrus tegen de mensen? Wat gebeurt er als de Heilige Geest in je hart komt?
Het boek heet met recht Kijk en Lees. Behalve lezen is er namelijk ook heel veel om te bekijken.
Prachtige illustraties van Peter Nuyten. Zijn tekeningen zijn gebaseerd op veel historisch onderzoek. Dit geeft het boek een prachtige uitstraling. De binnenkant van de omslag bevat meteen al een kleurrijke plattegrond van Palestina, waarop de verschillende plaatsen uit de Bijbelse vertellingen weergegeven zijn.
Een heel mooie uitgave, die voorgelezen kan worden aan kinderen vanaf vijf jaar. Oudere kinderen kunnen het boek misschien zelf al lezen en natuurlijk ook de prachtige platen bekijken.

Kijk en Lees 2

ISBN 9789033126000
167 pagina's gebonden
Uitgeverij Den Hertog
Prijs € 21,50
LET OP: dit boek kost tijdelijk 21,50 euro. Per 1 juni geldt een vaste boekenprijs van 25,50 euro.

Afbeelding
Afbeelding