Afbeelding
Foto:

Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad

God, aan wie wij ons leven te danken hebben, God, die dag in dag uit voor ons zorgt, die ons leven bestuurt en leidt… Juist deze Vader staat vaak ergens onderaan de overvolle lijst.

Tijd nemen om in de Bijbel te lezen en het gedeelte te overdenken wordt er soms amper gemaakt. Laat staan je hart bij God te luchten door te bidden. De dagen glijden voorbij en er moet nog zoveel gebeuren!

Gelukkig zijn er dagelijks lege momenten. Dan werken veel mensen aan een belangrijk onderdeel op hun To-dolijst: contacten onderhouden via Social Media. Een mooi moment om ook het contact met God te onderhouden, door de Bijbel te lezen, bijvoorbeeld via een Bijbelapp. Of je de Bijbel nu van je telefoon of van papier leest, maakt uiteindelijk weinig uit. Maar als je de Bijbel leest, verdient God wel je volledige aandacht. Binnenkomende meldingen leiden zo snel af.

De papieren Bijbel voelt voor mij persoonlijk daarom zoveel fijner. Mobiel weg, prikkels weg en me buigen over Gods woord. Er staan zoveel mooie dingen in de Bijbel! Hoe meer je bidt en in de Bijbel leest, hoe dichter God bij je komt. Tijd en energie in contact met de Heere steken is een verrijking voor je leven. Als je alles in Zijn handen legt, mag jij Zijn schoonheid zien.

Hoe hoog staat God op jouw prioriteitenlijstje?