Afbeelding
Foto:

'Ons Koor' schenkt kasgeld aan Vrienden van Ziekenhuis

En dus werd vorige week een bedrag van € 5.325 overhandigd aan de Stichting van Vrienden van Ziekenhuis Dirksland. Geld dat voornamelijk bijeen vergaard werd met het ophalen van oud papier. Dit dank zij de enorme inzet van alle leden.

Mannenkoor Ons Koor werd in 1935 opgericht door Gerrit Zoon. Met een afscheidsconcert in januari 2019 kwam er een eind aan hun roemrijk bestaan. In de hoogtijdagen bestond het koor uit zo'n 60 zangers. Zij maakten niet alleen furore in Nederland. Er waren ook succesvolle optredens in Berlijn, Londen, Praag en Italië. Helaas werd de belangstelling voor het repertoire, bestaande uit licht klassieke muziek met een christelijk tintje, en voor zingen in het algemeen, steeds minder. Met als gevolg een afnemend aantal leden. Op het laatst was dat nog slechts een man of 20. Reden waarom tot opheffing besloten werd.
Het doel van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland is het ziekenhuis te helpen aan extra voorzieningen die niet uit het normale ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Met de ondersteuning van de Stichting kunnen die extra's gerealiseerd worden. Hoofdlijn van dit beleid is dat de bijdragen direct ten goede moeten komen aan (groepen) patiënten van het ziekenhuis.
De gift van Ons Koor wordt gebruikt voor het toepassen van de zgn. enkel-arm index. Dit is een maat om te bepalen of iemand vernauwingen heeft in de slagaders of de benen. Een snelle onderzoeksmethode, waardoor hart- en vaatziektes eerder kunnen worden opgespoord. Het geld van Ons Koor draagt daar dus een steentje aan bij. (Door Henk Blanke)