Onkruidbestrijding nog niet op het afgesproken niveau

Hiervoor zijn diverse oorzaken aan te wijzen. Nieuwe aannemers, aanbesteding per district, methode van inzet en areaalkennis. Ingezet is en wordt om achterstanden weg te werken.
Alle taken rondom de onkruidbeheersing op verharding zijn inmiddels uitbesteed. De aannemers maken gebruik van verschillende technieken: branden (hete lucht), borstelen en heet water. Kanten steken (grens gras en verharding) en vegen gebeurt nog in eigen beheer. Het uitbesteden hiervan zal niet leiden tot een hoger niveau. Het zelf vegen zorgt voor flexibiliteit en directe inzetbaarheid. Het vegen van de verharding is erg belangrijk voor de onkruidbeheersing. Met het vegen worden de voedingsbodem voor het onkruid weggehaald.

Eigen stoepje

Bij de start van het onkruidseizoen is er een oproep gedaan aan bewoners om hun eigen stoepje voor de deur schoon te houden. Met name het weghalen van onkruid op de erfgrens en het vegen van de goot waar de auto geparkeerd staat, zijn kleine werkzaamheden maar met een groot effect. Door dit vaker aan te geven kunnen wij – zo stelt het college – de burgers er op wijzen hun steentje bij te dragen aan een verzorgde buitenruimte. Men zal ook moeten accepteren dat, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, het er wat anders uitziet in de buitenruimte.