Regionale Toerustingsavond van de Gereformeerde Bond

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het bestuur van de Regioafdeling Goeree-Overflakkee van de Gereformeerde Bond organiseert een toerustingsavond.

De avond wordt gehouden op donderdag 19 september in het Hervormd Centrum 'Elim' in Nieuwe-Tonge. Een ieder is welkom vanaf 19.00 uur. De avond begint om 19.30 uur en zal geopend worden door de voorzitter, ds. M.J. Middelkoop uit Middelharnis. Aansluitend zal drs. P.J. Vergunst, algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond, een lezing houden met als onderwerp: 'Weest mijn navolgers'. Dit naar aanleiding van de tekst uit Efeze 5:1: 'Weest navolgers van God, als geliefde kinderen.'
Drs. Vergunst zal op een aantal gedachten nader ingaan: 'Navolging, dat betekent dat iemand anders belangrijker is dan jij. Dat geeft ontspanning, bijvoorbeeld als je huisbezoek moet doen, als je het pittig vindt om op je werk christen te zijn, enz. Navolging hoort bij het kindschap van God. Daarom is navolging een kwestie van liefde. In de navolging komt het aan op handelen en kan dit betekenen een offer brengen. Het appèl tot navolging komt niet tot een enkeling, maar tot de christelijke gemeente als geheel'.
Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst wordt om 21.45 uur afgesloten. Er wordt een collecte ter bestrijding van de onkosten gehouden.