Afbeelding
Foto:

Vakantiebijbelweek Ouddorp

Het thema tijdens deze dagen is door middel van een leuke intro bekend gemaakt. De een ging onvoorbereid op weg naar een vliegveld, de ander ging onvoorbereid de weg op met een vrachtwagen: hij kwam bij de verkeerde eindbestemming aan. Gelukkig waren er twee mensen die precies wisten waar ze naar toegingen, hoe laat hun bus en trein vertrokken en aankwamen. Alles was voorbereid. "Op Weg" was het thema! Gaan wij onvoorbereid, of voorbereid op Weg? De kinderen hebben het lied "Zegen ons Algoede" goed en de Bijbeltekst uit Johannes 14:6 "Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader dan door Mij".

Stil is er geluisterd naar Bijbelverhalen. De eerste dag ging het over de uittocht van Israƫl uit Egypte. God maakte een pad door de Schelfzee, waar de Israƫlieten droogvoets door konden gaan. God maakte een weg, waar geen weg was (Exodus 14). Woensdag hoorden de kinderen over de reis van Jakob uit Genesis 32. Jakob worstelde met God. Hij wilde zijn weg niet zonder de zegen van de Heere gaan. Op deze dag kregen de kinderen ook een leuk presentje mee naar huis! Donderdag is er verteld over Filippus en de kamerling uit Morenland (Handelingen 8). Wij allen hebben op de weg een reisgids (de Bijbel), tomtom (de Heilige Geest) en een reisleider (de Heere Jezus) nodig.

Er zijn veel verschillende voertuigen gemaakt en geknutseld, zoals een trein, dubbeldekker, camper, vliegtuig, vrachtwagen, auto met caravan/(paarden)kar en nog veel meer! Ter afsluiting heeft de groep samen patat gegeten. De organisatie kijkt terug op een succesvolle Vakantiebijbelweek: "Het waren gezellige dagen. Duidelijk was te zien dat de kinderen hard hebben gewerkt: het resultaat was prachtig! En dat vonden ook al de mensen die donderdagavond zijn wezen kijken. De Heere heeft goed gezorgd, Hem alle dank!"

Het team wil alle sponsoren en vrijwilligers die deze dagen mede mogelijk maakten heel hartelijk bedanken. De organisatie is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die belangstelling hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan kunnen zich melden.