Afbeelding
Foto:

Voor u gelezen: Oude schoenen, nieuwe stappen

De kijk van spreekster en schrijfster Erica Duenk op een waardevol leven is anders. Van haar hand verscheen onlangs 'Bijzonder eenvoudig, 52 bemoedigende verhalen om jou te inspireren'.
Erica probeert vanuit een Bijbelse invalshoek te laten zien dat God mensen roept 'in hun eenvoud om bijzondere dingen voor Hem te doen.' Dit geldt voor zowel de hoogleraar als de huisvrouw, aldus de auteur in het voorwoord.
Met een vlotte pen verhaalt ze over haar jeugd, ze komt uit een warm gezin, haar man en kinderen, ontroerende ontmoetingen op straat, in de kerk of op verder gelegen plaatsen in ons land en daarbuiten.
In een aantal situaties wordt aandacht besteed aan gebedsgenezing tijdens een dienst of bijvoorbeeld in de huiselijke sfeer. Zoals in het verhaal van (S)teentje op blz. 82. Een teer punt, omdat bidden voor een zieke enerzijds een Bijbelse opdracht is en Hij machtig is om te genezen. Anderzijds is God vrij in de wijze waarop gebeden worden verhoord.

Oude schoenen, nieuwe stappen

De nadruk en het doel van dit boekje ligt overigens met name op het inspireren en bemoedigen om open te staan voor de ander én te delen van wat je hebt als Bijbelse opdracht. Dit brengt Erica heel praktisch in de praktijk. Lees bijvoorbeeld 'Oude schoenen, nieuwe stappen' en 'Een nieuwe ring.' De schrijfster pleit ervoor om bovenstaande in de praktijk te brengen, juist op de plek waar je bent gesteld.
Zelf is Erica overigens 'door God achter de potten en pannen vandaan geroepen om voor Hem aan het werk te gaan.' Toepasselijk in dit opzicht is de pastelgroene cover, waarop een vrouw in schort (met een kroontje erop) zwaait met een pollepel boven het fornuis. Binnenin bevinden zich de 52 overdenkingen, die allen starten met een tekst uit het Oude of Nieuwe Testament en eindigen met een gebed. De gekozen Bijbelteksten komen onder meer uit de (Herziene) Statenvertalingen, de NBG-vertaling uit 1951 en de Groot Nieuws Bijbel.
Erica Duenk is spreker, schrijver en trainer en woont met haar man en kinderen in Aalten.