Wethouder Tea Both opent samen met voorzitter Wim Noordzij het Buutenhuus
Wethouder Tea Both opent samen met voorzitter Wim Noordzij het Buutenhuus Foto:

Wethouder Both opent Buutenhuus

Het Buutenhuus wordt een accommodatie die door vrijwilligers van de Buutenplaets en nabijgelegen camperplaatsen in gebruik genomen kan worden. De accommodatie bevat een kleine keuken, wc en een douche waar men zich kan opfrissen of iets te eten kan maken. Verder zal het Buutenhuus functioneren als afhaalplaats van kleine en gezonde snacks voor de spelende kinderen.

De Buutenplaets

De Buutenplaets is een natuurspeeltuin die geheel door vrijwilligers bedacht en gebouwd is. Verder is de speeltuin ook geheel op donaties en subsidies gerealiseerd. De Buutenplaets is daarom ook een speeltuin zonder commerciƫle doeleinden. Er is geen contributie of entree nodig om op de Buutenplaets te komen. Kinderen kunnen hier gewoon vrij spelen.

Educatieve ondertoon

De Buutenplaets wil kinderen ook iets bijbrengen over de natuur. Zo zijn er bijvoorbeeld al plannen om een escape room in de Buutenboat te maken. Deze escape room zal waarschijnlijk te maken hebben met het thema klimaat. Op deze manier kan kinderen op een speelse en ook leuke manier iets bijgebracht worden over het klimaat en de natuur.

Deltawind

Deltawind bestond tevens dertig jaar. Dit jubileum werd gevierd op de Buutenplaets. Tijdens de viering van dit jubileum waren er allerlei activiteiten te vinden in de natuurspeeltuin. Zo stonden er een aantal springkussens en waren er workshops met allerlei thema's, zoals dieren, muziek, humor, kunst en bakken. Alle activiteiten hadden een educatieve ondertoon om kinderen op een spelende manier gezonde keuzes te laten maken. Zo kon er bijvoorbeeld een eigen gezonde snack gemaakt worden met allerlei verschillende stukken fruit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding