Afbeelding
Foto:

Foodtruckfestivalhype

De bezoekers van het festival konden niet alleen genieten van het eten, ook was er voldoende entertainment op het terrein. Aan de ene kant van het festival traden er verschillende bandjes op en aan de andere kant van het terrein kon er gedanst worden op de muziek van verschillende dj's. Nederland kent een hype rondom foodevenementen en deze hype lijkt tot zo ver nog niet te stoppen.

De hype rondom foodtrucks is in 2016 ontstaan, dat is te zien aan de toename van het aantal foodtruckfestivals in Nederland. In 2016 zag Nederland namelijk een toename van 85 nieuwe festivals, het jaar daarop kwamen er nog eens 49 nieuwe food evenementen erbij. Ondertussen is Nederland overspoeld met foodtruckfestivals en is het misschien wel een perfect evenement voor een dagje weg.

Dat foodtrucks en haar festivals zo mateloos populair zijn is ook nog eens terug te zien aan het kanaal 24Kitchen. Het op koken gebaseerde televisie kanaal heeft een geheel eigen serie over foodtrucks en foodtruckfestivals gemaakt genaamd "De 24Kitchen Food Truck Challenge". In deze serie strijden de chefs van de Worsten van Babel tegen twee andere teams met iedere week een andere bekende Nederlander. Iedere aflevering vindt plaats op een ander zomers festival, waarbij alle teams een geheel eigen foodconcept moeten bedenken. De gerechten van ieder team wordt beoordeelt door tv-kok Julius Jaspers. Verder kunnen de teams een bonuspunt winnen door aan het eind van de dag de meeste omzet te hebben.

De diversiteit aan stijlen op foodevenementen is iets wat mensen trekt. Een restaurant hanteert doorgaans één stijl waarop de keuken gebaseerd is dit betekent dat een restaurant een minder grote doelgroep aanspreekt.

Op dit moment maken foodtrucks en foodfestivals allerlei ontwikkelingen door. Zo is er bijvoorbeeld al een festival waarbij je aan tafel bediend wordt. Wie weet zullen foodtrucks zich in de toekomst zo doorontwikkelen tot een volwaardig restaurant op wielen.