Instructeur zeezwemmen Joeri van Wallenburg geeft zwemles aan kinderen in de nieuwe zwemvijver op vakantiepark De Klepperstee. Foto: Erwin Guijt
Instructeur zeezwemmen Joeri van Wallenburg geeft zwemles aan kinderen in de nieuwe zwemvijver op vakantiepark De Klepperstee. Foto: Erwin Guijt Foto:

Extreem heet

Net als in de rest van Nederland was deze week extreem warm op het eiland. Dat heeft impact. Zo ontstond er bij Port Zélande een fikse buitenbrand langs het treinspoor van de RTM. Met meerdere brandweerkorpsen en de tankwagen met bluswater uit Middelharnis is de brand geblust. Om te voorkomen dat het asfalt gaat smelten strooit de gemeente een mengsel van zand en zout op de wegen. Verschillende evenementen zijn afgelast in verband met de hitte, zo ging een orgelconcert in Ouddorp donderdagavond niet door en werd ook de Obstaclerun voor Kika geannuleerd. Op de stranden is het druk met eilanders en toeristen die op zoek zijn naar verkoeling. De politie houdt niet alleen toezicht op het strand, maar ook met een jetski op het water. Bij zorginstellingen is het hitteprotocol in werking om kwetsbare mensen te beschermen tegen de warmte.

Op pagina 7 staat een reportage over de hitte op Goeree-Overflakkee.