Afbeelding
Foto:

Luka Christensen wint Van Harberden Trofee

Afgelopen dinsdag werd in het gebouw van het Edudelta College voor de tweede keer de Van Harberden Trofee uitgereikt. Deze trofee is bedacht door bakker Van Harberden uit Melissant en komt toe aan de leerling met het hoogste praktijkcijfer: Luka Christensen. Bakker Jan van Harberden reikte zelf de prijs uit.

Tekst en foto's: Erwin Guijt

Tijdens de diplomering van de opleiding Horeca, Bakkerij en Recreatie waren de 23 geslaagden aanwezig. Zij worden toegesproken door Van Harberden. "Onze bakkerij bestaat nu meer dan honderd jaar, maar er zijn nog altijd goede vakmensen nodig. Mensen zoals jullie, die ervan houden om lekker met de handen bezig te zijn.'' De prijs is dan ook heel bewust gebaseerd op de praktijkvakken. "De winnaar is iemand die echt een goed product kan neerzetten.''

Die winnaar blijkt Luka Christensen (17) te zijn, die een 8.1 als eindcijfer heeft. Zij krijgt uit de handen van de bakker het beeldje – een typische bakker met bolle buik, schort en muts. Daarnaast wordt ze uitgenodigd om mee te lopen in de bakkerij, waar ze zelf kan aangeven wat ze het liefst zou willen leren. Ook krijgt ze een receptenboek, om de zomervakantie mee door te komen.

Luka had de prijs totaal niet zien aankomen. "Dit had ik echt totaal niet verwacht. Ik dacht eerst dat niet kon, dat het een vergissing was.'' Een echte verrassing dus, maar wel een plezierige. "We hebben het drie keer nagerekend, omdat de hoogste cijfers heel dicht bij elkaar lagen'', laat een docent weten. Over die docenten en de school zelf is Luka heel tevreden: "Het was erg leuk, ik zal het zeker wel gaan missen.'' Wat verlegen geeft ze daarna toe dat ze verder wil studeren in veiligheid, maar ze gaat zeker een dagje meelopen.