Afbeelding
Foto:

Van tussenstekker tot snorkelmasker met filmcamera

Tekst: Martijn de Bonte

Het hoofdthema van de 180 pagina's tellende zomereditie is energie besparen. Daarvoor zijn er allerlei slimme apparaten beschikbaar. Bijvoorbeeld een radiatorknop, waarmee voor iedere radiator een aparte temperatuur kan worden ingesteld. Of een slimme thermostaat, die als er niemand thuis is, de verwarming uitzet. Leuk hebbeding is een tussenstekker, die geeft met licht aan hoe hoog het verbruik is. En voor mensen die deze zomer geen zin hebben om zelf de gordijnen open en dicht te doen is er goed nieuws. Ook gordijnen kunnen automatisch worden aangestuurd.

Sommige artikelen zijn niet voor iedereen behapbaar. Neem bijvoorbeeld de videokaartentest van acht pagina's, met begrippen als framerates, gaming op 144+Hz en adresseerbare rgb-leds. Zo snel mogelijk door gebladerd naar de conclusie: 'Een GTX1660 Ti is de sweet spot'.

Maximale schermtijd

In 'Je smartphone als vakantie-laptop' worden praktische tips gegeven. Bijvoorbeeld werkmail labelen zodat berichten van bepaalde collega's niet direct zichtbaar worden, maar automatisch in een aparte werkmap terecht komen. En als je op vakantie veel wilt tikken dan is een los toetsenbord handig, dat kan via bluetooth of een kabeltje. De tip om op je smartphone pdf-bestanden te ondertekenen is misschien best handig, maar draagt niet echt bij aan het gevoel van even de boel de boel laten. Dan is het beter om de tips voor een maximale schermtijd in de praktijk te brengen.

Bijen in de gaten houden

Wie denkt dat de nieuwste gadgets vooral iets zijn voor computerfanaten die het daglicht mijden, komt bedrogen uit. Neem bijvoorbeeld de BuzzBox Mini, een apparaatje dat een bijenkolonie in de gaten kan houden. Er wordt continu gekeken of de koningin nog in de bijenkorf zit, of de zoemende kolonie gezond is en er komt een signaal als iemand anders aan de korf zit. De nieuwste Gardena robotgrasmaaier houdt moeiteloos een gazon kort en strak. De programmeerassistent, goed woord voor galgje, helpt bij het maken van een persoonlijk maaiplan. En voor ruim vijftig euro kun je de Hubsan Micro X4 H107L aanschaffen, een drone waarmee je salto's kunt maken in het park. Om ongelukken te voorkomen vliegt de drone langzamer in de trainingsmodus.

Check de zonnebrand

De Google Pixel Buds klinkt als de perfecte oplossing voor taalproblemen op reis. Het zijn oordopjes die Frans, Grieks of Spaans bijna realtime vertalen. De Sunscreenr is een cameraatje dat je koppelt aan je smartphone, waarmee je jezelf scant. Vervolgens zie je precies welke plekken van je lichaam nog niet goed zijn ingesmeerd. Voor mensen die de reiskoffer het liefst vullen met elektronica, is dit tijdschrift verplichte kost.