Afbeelding
Foto: Wim van Vossen

'Extra vakantiegeld' prijs echte Bakkersgilde valt in Ouddorp

Tekst: Jaap Ruizeveld
Foto's: Wim van Vossen

Het was de landelijke hoofdprijs in de actie Echte Bakkers Gilde Speltbrood. In de hoofdvestiging van Echte Bakkersgilde in Wageningen was vorige week, onder toeziend oog van een notaris, het winnende kaartje van de familie De Vogel getrokken. Aan de actie namen 120 echte bakkers uit heel Nederland deel. In totaal kwamen er 20.000 kaartjes binnen op het hoofdkantoor.

Verrassing

Tijdens een aantal actieweken konden bezoekers in de winkels van Kommer Akershoek - aan de Stationsweg en op de Hoenderdijk in Ouddorp - meedoen met een kans op een lokale prijs een jaar lang gratis Gilde Spelt Extra (gewonnen door de familie De Jong) en dongen zij mee naar de landelijke hoofdprijs. Telefonisch werden Jozien en Kommer de Vogel van het goede nieuws op de hoogte gebracht. Een complete verrassing waar de familie heel blij mee is. Na de cheque-overhandiging vertelden de prijswinnaars dat zij graag op wintersport gaan. Het wordt, bij gezondheid, dan Oostenrijk. Jozien de Vogel is trouwe klant in de bakkerswinkel(s) van Kommer Akershoek. Het broodje van de week en het lekkere speltbrood zijn haar vaste aankopen.

Onderscheiden

"Het is heel leuk dat vaste klanten in de prijzen vallen", gaf Akershoek aan, die er aan toevoegde dat speltbrood in de top 5 staat van de verkochte broden. Hij kreeg positieve en waarderende woorden toegesproken door directeur Caniels over zijn ambachtelijke aanpak waarin hij zich al zo vele jaren bovendien uitermate onderscheidt. Echte Bakker Akershoek besteedde de afgelopen weken extra aandacht aan het succesproduct: GildeSpelt extra. De trots van de bakker die onder geheim recept gemaakt wordt.

Afbeelding