Afbeelding
Foto:

Strand en zwembaden blijven leeg…

Het Ouddorpse strand, waarop in de zonnemaanden hele mensenkolonies bruin liggen te bakken, ligt er al sinds weken verlaten bij. De niet aflatende regen en de harde wind houden de vakantiegangers binnen. Toen we woensdagmorgen tegen tienen een strandpaviljoenhouder belden kwam de man woorden tekort om de toestand te typeren: "Normaal zou het terras nu vol moeten zitten met mensen die komen koffiedrinken maar noch op mijn terras, noch op het strand zie ik ook maar één sterveling!" De exploitant in kwestie vertrouwde ons toe nu al f. 12.000,- minder te hebben ontvangen dan vorig jaar om deze tijd. Hij rekent er niet meer op dat het dit seizoen nog goed zal komen: "Ook al zou het weer op staande voet omslaan dan nog zouden we dag en nacht moeten werken om het nog een beetje goed te maken maar daar hebben we geen personeel en geen accommodatie voor".

Met zijn collega's hoopt onze zegsman dhr. J. Flohil W.zn., nog op de Duitsers die na 26 juli worden verwacht. Wat de exploitanten ook hebben ervaren is dat de Nederlandse gasten minder geld uitgeven dan in voorgaande jaren: "Misschien nog een gevolg van de oliecrisis en wellicht ook van de Wereldkampioenschappen voetballen waarvoor velen naar München zijn geweest of een kleuren-TV hebben gekocht!".
Bij de leiding van het zwembad te Stellendam is de stemming ook in mineur. Badmeester Snoey die vorig jaar een recordaantal bezoekers van 73.000 telde moet nu vaststellen dat hij t.o.v. vorig jaar nu al 7.000 bezoekers achter ligt. Overigens heeft hij voor dit seizoen wel ruim honderd abonnementen meer verkocht, maar de mensen maken er met het slechte weer geen gebruik van. Het water moge dan verwarmd zijn, de temperatuur daarbuiten maakte het allesbehalve aantrekkelijk. Dhr. Snoey kent voorbeelden van baden die 40% minder bezoekers hebben, voor zijn bad hoopt hij dat het met zo'n dikke 20% minder af zal lopen. "Het is gewoon te koud en te akelig!" moet ook hier de conclusie zijn…

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 19 juli 1974