Afbeelding
Foto:

Scholieren zetten zich in voor vervolgde christenen

In de week van 5 juni stonden ook de dagopeningen in het thema van christenvervolging. Op de dag zelf heeft een medewerking van de stichting 'Hulp Vervolgde Christenen' een voorlichting gegeven over het werk van deze stichting. Daarnaast gingen de leerlingen ook zelf aan de slag. De activiteiten bestonden o.a. uit het uitvoeren van opdrachten in een escaperoom, het bekijken van filmpjes over vervolgde christenen en hierover presenteren naar de rest van de groep en je d.m.v. een VR-bril begeven in een land waar christenvervolging plaatsvindt. In de lessen Engels werden er na deze dag nog bemoedigingskaarten geschreven, die op een later moment zullen worden uitgereikt.

Om de stichting financieel te ondersteunen, kregen alle leerlingen één of meerdere dozen met pepermunt mee om deze te verkopen. Een enkele leerling kwam zelfs na een uur al terug om meerdere dozen op te halen.

Op 2 juli jongstleden werd er een cheque overhandigd aan de heer Schinkel van de stichting 'Hulp Vervolgde Christenen.' Hierop stond het mooie bedrag van € 1939,50. Deze werd namens school aangeboden door Martine Klepper, Jacoba Bijl en Yoni de Kwant. Zij verkochten van hun klas de meeste doosjes pepermunt. De schoolleiding: "We hopen met deze actie uiteraard onze medebroeders en -zusters te kunnen ondersteunen, maar ook dat de leerlingen beseffen wat een zegen het is om in vrijheid je geloof te mogen belijden."