Afbeelding
Foto:

Dierenweide onder luid applaus geopend

Na het applaus en gejoel van de kinderen ging het hek open en konden ze de wei in om de dieren te aaien en te knuffelen. De vrijwilligers zagen het met veel plezier aan. Initiatiefnemers Leo en Helène Zwackhalen zijn enorm blij met het mooie nieuwe plekje. "Zo zie je maar dat een uit de hand gelopen hobby een mooie aanvulling kan worden voor het dorp", vertelde Leo. "Mijn vrouw Helène begon in 2008 met de opvang van twee geitjes en kijk eens wat er nu allemaal loopt. Schapen, kippen een konijn, een geitje, eendjes, van alles wat. De kinderen kwamen al vaak kijken bij ons aan de Spuidijk en ook tijdens het klussen op deze plek kregen we veel belangstelling. Helene draagt zelf de zorg voor de dieren en de weide. Als ze hier aanwezig is kunnen de kinderen binnenlopen om bij de dieren te kijken, dat blijft ons uitgangspunt. Het is dus zeker geen kinderboerderij met vaste openingstijden".

Vele bijdragen

Leo en Helène kregen veel steun uit het dorp voor hun vernieuwde dierenweide. De dorpsraad dacht mee en samen met kernambtenaar Els Wegman van de gemeente werd een projectsubsidie aangevraagd. Het Welzijnsfonds Oostflakkee gaf een bijdrage, evenals de woningbouwvereniging en aannemingsbedrijf Dorsman leverde de benodigde materialen voor een mooi prijsje. Verder waren er ook nog tal van particuliere giften. "Dat alles maakte het mogelijk om wat moois neer te zetten", beaamt Leo. "Al met al werd het een voorbereiding van twee jaar, maar het resultaat mag er zijn. In oktober werd het hek geplaatst en daarna kon er worden opgebouwd. Hierbij kregen we heel veel hulp van Teun van der Welle en Han Peeman. Zij hebben ons enorm geholpen met de bouw en we zijn ze daar zeer erkentelijk voor".
Ook na de opening kwamen er nog mooie giften binnen. De organisatie van de avondvierdaagse overhandigde een cheque van 400 euro om te besteden aan diervoeders en de kinderen van het jeugdwerk hadden prachtige latten versierd, die aan de hekken kunnen worden opgehangen om er zo een fraai geheel van te maken. Fruitkwekerij van de Water trakteerde iedereen tot slot ook nog op een appeltje. Leo en Helène hopen dat zij en hun dorpsgenoten, van jong tot oud, nog lang van de dierenweide mogen genieten.

Leo en Helene Zwackhalen en de dames van het jeugdwerk.