Afbeelding
Foto:

Eindavond Chr. Huishoudschool Westvoorn Ouddorp

Onder overweldigende belangstelling hield de Chr. Huishoudschool Westvoorn op dinsdag 25 juni haar jaarlijkse eindavond in het verenigingsgebouw te Ouddorp. De avond werd hoofdzakelijk verzorgd door de leerlingen van de school, die een gevarieerd programma aanboden.
De avond werd geopend door de directrice, mevr. A. Abma-Flinterman, met het lezen van enkele verzen uit Psalm 98 en uit Efeze 3. Voorts werd gezongen Psalm 89 vers 1, 3 en 7.
Vervolgens werden, mede namens het bestuur, welkom geheten de burgemeester G. van Velzen en echtgenote; vertegenwoordigers van de C.B.T.B; dames van de commissie van toezicht; oud-leerkrachten en leerkrachten; directrices en hoofden van omringende scholen, alsmede ouders, leerlingen en belangstellenden.
Klas 1 opende het programma met het zingen van het schoollied, onder leiding van de heer C.C. v.d. Heuvel, waarna nog 4 leuke liedjes volgden.
Daarna kon men genieten van een prachtige declamatie 'Westa Westa Voornam' door Thea de Reus.
Vervolgens was klas 3 aan de beurt. Zij zongen een vijftal moeilijke liederen. Klas 2 vervolgde met de 'Duobroek'. Addie Grinwis en Rita de Jong gingen samen op reis in één broek.
Klas 3 bracht daarna enkele Engelse liedjes ten gehore.
Klas 1 had erg haar best gedaan om er Indiaans uit te zien: het opperhoofd Hannie Hameeteman en haar krijgers zongen enkele wigwamliedjes. Oef!
Na nog enkele liederen van klas 2 kwam klas 3 met 'Het Besjeshuis': oude zwarte dametjes bespraken met elkaar hoe fijn het was in hun 'besjeshuis'.
Burgemeester Van Velzen reikte daarna alle diploma's uit.
Tot slot van de avond werd door het bestuur, ouders, leerkrachten en leerlingen afscheid genomen van de directrice, mevr. A. Abma-Flinterman.

Dit is een deel van het artikel dat eerder in Eilanden-Nieuws van 28 juni 1974 stond.